Νέο SEAT Ibiza FR

ByXenofwntas

20/05/2014

seat-ibiza-fr-2Οι Ισπανοί της SEAT ανανεώνουν το στόλο των αυτοκινήτων τους και μέσα σε αυτά τα πλαίσια παρουσίασαν το νέο SEAT Ibiza FR. Πλέον το νέο μοντέλο υπάγεται και αυτό στην κατηγορία του downsizing που ακολουθούν οι εταιρείες χάνοντας 10 ίππους από τη μέγιστη ιπποδύναμη, ταυτόχρονα όμως γίνεται πιο οικονομικό κάτι που του προσφέρει πλεονέκτημα, αφού η τιμή της βενζίνης στις μέρες μας είναι στα ύψη.

Από πλευράς εξοπλισμού το νέο Ibiza FR διαθέτει αυτόματο κλιματισμό, κόκκινες ζώνες ασφαλείας, κόκκινες δαγκάνες φρένων, φιμέ πίσω παράθυρα και ζάντες αλουμινίου 17”. Επίσης στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το DSG κιβώτιο της Volkswagen.

seat-ibiza-fr-3Το βασικό χαρακτηριστικό είναι ό νέος κινητήρας του ομίλου της Volkswagen με την ονομασία TSI ACT, ο οποίος αντικαθιστά τον γνωστό TSI που εξοπλίζει όλα τα μοντέλα της εταιρείας. Ο νέος κινητήρας πλέον θα αποδίδει 140 ίππους από 150 που είχε ο TSI, αλλά χωρίς να αλλάξει ο κυβισμός, ο οποίος θα παραμείνει στα 1.400 κ.εκ. Το 0-100 γίνεται σε 7,8”, η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 4,7 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων δε ξεπερνούν τα 109 γρ/χλμ. 

Το νέο SEAT Ibiza FR είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ οι πρώτες παραδώσεις αναμένονται στις αρχές Ιουνίου. Η τιμή στο νησί για τη βασική έκδοση ορίστηκε στα 19.550€. Τέλος στην ελληνική αγορά αναμένεται περίπου στα μέσα του φθινοπώρου, με την τιμή ακόμα να είναι άγνωστη.