Οι Γάλλοι συνεχώς εκσυγχρονίζουν τα αυτοκίνητα τους και δεν θα μπορούσαν να αφήσουν εκτός  το νέο Peugeot 308, το οποίο από όποια γωνία και αν το δει κάποιος, μέσα ή έξω, έχει τολμηρή σχεδίαση. Το νέο hatchback μοντέλο με τις συμπαγείς διαστάσεις του, και το κορυφαία χαρακτηριστικά του, σε συνδυασμό με τις νέες καινοτομίες της Peugeot δίνουν την αίσθηση στον οδηγό ότι διαθέτει ένα σπορ αμάξι με την τέλεια άνεση.

Το γαλλικό μοντέλο χτίζεται στη νέα πλατφόρμα της Peugeot με την ονομασία EMP2. Ο αντίκτυπος της EMP2 είναι προφανής από τις συνολικές διαστάσεις του νέου Peugeot 308. Το μήκος φτάνει συνολικά τα 4,25 μέτρα (3 εκατοστά μικρότερο από το απερχόμενο μοντέλο). Το ύψος του έχει μειωθεί κατά 40 χιλιοστά ενώ είναι πλατύτερο από ποτέ. Με συνολικά 420 λίτρα χώρου αποσκευών το νέο 308 είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία του. Το συνολικό βάρος του οχήματος έχει μειωθεί κατά 140 κιλά περίπου.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το νέο 308 τόσο επιθυμητό είναι το εντυπωσιακό και σύγχρονο ταμπλό που εστιάζει στον οδηγό. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την οθόνη αφής είναι αυτό που βοηθά τον οδηγό να κάνει πιο εύκολη την οδήγηση. Μηχανικά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή καμία πληροφορία αλλά σύμφωνα με τις διαρροές που υπάρχουν η μέση κατανάλωση δεν θα ξεπερνά τα 3,1 λίτρα/100χλμ και οι εκπομπές ρύπων θα είναι μόλις 82 γρ/χλμ.