Νέο Nissan Murano

ByXenofwntas

10/05/2014

nissan_murano_2Από τότε που η Nissan παρουσίασε το Murano, αναρωτιόμαστε αν  πρόκειται για ένα μοντέλο με κομψές και σύγχρονες γραμμές. Η απάντηση μάλλον έρχεται να μας δοθεί 11 χρόνια μετά από την πρώτη παρουσίαση του μοντέλου και 5 χρόνια μετά τη δεύτερη γενιά του. Το νέο Murano πλέον περνά στην τρίτη γενιά του πολύ πιο ώριμο και με σκοπό την επιτυχία.

Σχεδιαστικά στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζει η νέα μάσκα με τον προφυλακτήρα και τις λεπτομέρειες χρωμίου να πλαισιώνουν το αμάξωμα. Στο πλαϊνό και πίσω μέρος διακρίνεται περισσότερο ο σπορ χαρακτήρας, παρά το crossover μοντέλο, με τα LED φωτιστικά σώματα και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης να ξεχωρίζει. Η οροφή προς τα πίσω έχει χαμηλώσει βελτιώνοντας την αεροδυναμική. Επίσης, τα χαμηλότερα μαρσπιέ η μάσκα, τα φτερά, ο πίσω προφυλακτήρας και η ενσωματωμένη πίσω αεροτομή δίνουν μια άλλη όψη στον τομέα της αεροδυναμικής του αυτοκινήτου.

nissan_murano_9Το νέο εσωτερικό είναι αυτό που οι άνθρωποι της Nissan έδωσαν ιδιαίτερη σημασία, έτσι ώστε ο οδηγός να διαθέτει ένα εύχρηστο περιβάλλον, χωρίς να του αποσπάτε η προσοχή από το δρόμο. Χαρακτηριστικό είναι πως εκτός του συστήματος πλοήγησης, του δορυφορικού ραδιοφώνου και των 11 ηχείων, πλέον υπάρχει ειδικό app στην οθόνη αφής μεγέθους 7” για σύνδεση στο Facebook. Εκτός όμως από όλα αυτά στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται clima, δερμάτινα καθίσματα, δερμάτινο και θερμαινόμενο τιμόνι, πανοραμική ηλιοροφή, κάμερα οπισθοπορείας, θύρα USB, σύνδεση με smartphone και ζάντες αλουμινίου 18”.

Αυτό που αναμένεται να τσιμπήσει αρκετά την τιμή του Nissan Murano είναι οι κινητήρες υψηλού κυβισμού. Δύο θα είναι οι διαθέσιμες εκδόσεις του νέου μοντέλου, με το μικρό υπερτροφοδοτούμενο χωρητικότητας 2,5 λίτρων και το μεγαλύτερο V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 260 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 32,8 κιλά.. Η μετάδοση και στους δύο κινητήρες θα γίνεται με το νέας γενιάς κιβώτιο XTRONIC CVT της Nissan.

nissan_murano_01Η νέα γενιά του Nissan Murano θα προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού S, SV, SL και Platinum, με την κίνηση να μεταδίδεται, είτε στους δύο, είτε και στους τέσσερις τροχούς. Αρχικά αναμένεται να το δούμε στην αμερικάνικη αγορά περίπου στα τέλη του 2014, ενώ μέσα στο 2015 θα βρίσκεται σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αγγλία και η Γερμανία.