Οι Ιάπωνες της Mitsubishi πριν ένα μήνα στην έκθεση αυτοκινήτου των Βρυξελλών μας έδειξαν τις μελλοντικές τους σκέψεις για τη σχεδίαση που θα ακολουθήσουν στα νέα τους οχήματα και κυρίως στα SUV. Το νέο τους Concept Car με την ονομασία AR παρουσιάστηκε αρχικά στους Ιάπωνες στο Τόκυο τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ οι Ευρωπαίοι πήραν μια πρώτη γεύση τον Ιανουάριο στις Βρυξέλλες και φαίνεται πώς θα το ξαναδούμε στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης.

Το Mitsubishi Concept AR είναι ένα SUV μοντέλο, διαθέτοντας την ευρυχωρία ενός MPV αυτοκινήτου. Το μήκος του φτάνει τα 4,35 μέτρα, το πλάτος τα 1,78 και το ύψος τα 1,69 μέτρα. Θα εξοπλιστεί με νέα συστήματα ασφαλείας, αλλά το πιο αξιόλογο είναι πως δεν θα είναι ένα μεγάλο SUV με πολλά κυβικά, αλλά με ένα μικρό 3κύλιδρο κινητήρα. Στις λειτουργίες ασφαλείας θα τοποθετηθεί το σύστημα ανίχνευσης κινδύνου που ενεργοποιεί τις αντίστοιχες λειτουργίες ασφαλείας για την έγκαιρη ανίχνευση βλάβης ή δυσλειτουργίας του οχήματος, προτρέποντας τον οδηγό να πάει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο συνεργείο. 

Τα υπερμεγέθη ελαστικά δίνουν στην εξωτερική εμφάνιση ένα διαφορετικό όγκο, ενώ μεγάλες είναι και οι ποδιές του οχήματος, δείχνοντας αμέσως την επιβλητικότητα του. Άλλα σχεδιαστικά στοιχεία που συμβάλλουν στο διακριτικό σχεδιασμό είναι η εμπρός γρίλια, οι εισαγωγές αέρα και το χαμηλό πίσω μέρος που προσφέρει καλύτερη αεροδυναμική αντίσταση. Στο εσωτερικό το Concept AR ξεχωρίζει για τις απαλές και στρογγυλεμένες γραμμές με την ευρύχωρη καμπίνα που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και έξι επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών μεγαλώνει αρκετά όταν πέσει η τρίτη σειρά καθισμάτων.

Μηχανικά το Concept ΑR όπως προαναφέραμε θα διαθέτει ένα 3κύλιδρο MIVEC κινητήρα άμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 1,1 λίτρων, και τον ηλεκτροκινητήρα  με μπαταρίες ιόντων λιθίου. Θα συνδυαστεί με το CVT κιβώτιο της Mitsubishi και η κίνηση θα μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς. Το νέο μοντέλο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ίσως να μπει στη γραμμή παραγωγής μέσα στη χρονιά που διανύουμε.