Νέο Hyundai Accent

ByXenofwntas

18/11/2013

Από την εισαγωγή του στην αγορά μέχρι και σήμερα το Hyundai Accent έχει παραδώσει μια εξαιρετική αξία συνδυάζοντας τη χρηστικότητα, το στυλ, τις επιδόσεις και την κλάση σε ένα συναρπαστικό πακέτο. Τώρα, στην τρίτη γενιά παραγωγής του, το Accent περιλαμβάνει περισσότερα στο στάνταρ εξοπλισμό προσθέτοντας καινούργια χαρακτηριστικά και ανέσεις.

Η επιτυχία του Accent έχει τραβήξει την προσοχή των ειδικών της αυτοκίνησης αλλά και της αυτοκινητοβιομηχανίας γενικότερα, έχοντας λάβει διάφορα βραβεία και επαίνους μετά την πρώτη αποκάλυψή του. Πέραν του βραβείου από το Wards Auto World το 2012, το Accent έχει την υψηλότερη βαθμολογία ως sub compact sedan από κορυφαία περιοδικά στο χώρο του αυτοκινήτου, υψηλότερη ακόμα και από τα Honda Jazz και Toyota Yaris. Αυτή τη χρονιά κέρδισε το δεύτερο βραβείο της Motor Week Drivers Choice Award για το καλύτερο subcompact αυτοκίνητο. 

Στο στάνταρ εξοπλισμό πλέον θα περιλαμβάνεται το σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου στους καθρέπτες, προσφέροντας έτσι πρόσθετη ασφάλεια και άνεση. Επίσης υπάρχουν LED προβολείς, τηλεσκοπικό τιμόνι και αναβαθμισμένο audio system με βελτιωμένη εργονομία και αναγνώριση φωνής, στα 4θυρα και 5θυρα μοντέλα. Στο 5θυρο σπορ μοντέλο προστίθεται το B&M Racing Sport Shifter (αγωνιστικός λεβιές ταχυτήτων) για επιπρόσθετη απόδοση. 

Η μηχανή του Accent είναι όλη κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Κάτω από το καπό κρύβει έναν 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων  με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 138 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 17 κιλά. Η κατανάλωση καυσίμου εντός πόλης σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι 8,7 λίτρα/100χλμ και 6,2 εκτός πόλης. 

Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του κινητήρα είναι η χρήση βενζίνης άμεσου ψεκασμού (GDI), που στην κατηγορία του είναι το πρώτο αυτοκίνητο που διαθέτει τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Το σύστημα GDI ελέγχοντας με ακρίβεια την έγχυση καυσίμου, επιτρέπει τη μεγαλύτερη οικονομία, ενώ παράλληλα αυξάνει την ισχύ και μειώνει τις εκπομπές ρύπων. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η Hyundai προσφέρει εγγύηση μηχανής 10 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.