Οι Ιάπωνες παρουσίασαν το νέο SUV το οποίο συγκεντρώνει τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός SUV, την κομψότητα ενός coupe και την λειτουργικότητα ενός mini van, προσφέροντας παράλληλα εξαιρετική οικονομία καυσίμου.

Εσωτερικά το νέο Vezel προσφέρει υψηλής ποιότητας αισθητική με μεγαλύτερους χώρους για όλους τους επιβάτες και το χώρο αποσκευών να φτάνει τα 453 λίτρα. Όλες οι εκδόσεις του Vezel διαθέτουν στο στάνταρ εξοπλισμό προηγμένες τεχνολογίες, όπως το ηλεκτρικό χειρόφρενο και το αυτόματο σύστημα πέδησης.

Μηχανικά θα διατίθεται, τόσο με βενζινοκίνητες εκδόσεις, όσο και με υβριδική τεχνολογία. Το υβριδικό σύστημα είναι εξοπλισμένο με το SPORT HYBRID i-DCD που συνδυάζει έναν κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου άμεσου ψεκασμού και έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλής απόδοσης.

Επιπλέον, η υβριδική παραλλαγή του Vezel θα είναι η πρώτη μεταξύ όλων των υβριδικών Honda μοντέλων, που εξοπλίζεται με το σύστημα Honda All-Wheel-Drive (AWD), το οποίο ελέγχει την κατανομή ροπής στους εμπρός και πίσω τροχούς με μεγαλύτερη ακρίβεια μέσω του ηλεκτρονικού ελέγχου.

Οι πωλήσεις του νέου Honda Vezel  ξεκίνησαν ήδη στην ιαπωνική αγορά, ενώ στην ευρωπαϊκή αναμένεται το 2015 με δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Το πιθανότερο όμως είναι να το δούμε και με διαφορετική ονομασία και όχι αυτή του Vezel.