Νέο concept SUV από τη Mercedes

ByXenofwntas

09/08/2014
Νέο concept SUV από τη Mercedes

mercedes suv concept 1Η γερμανική Mercedes φαίνεται πως προσπαθεί να αλλάξει τη φιλοσοφία των μοντέλων της με ένα νέο concept SUV, το οποίο από αυτά που έχουμε συνηθίσει διατηρεί μόνο τη μάσκα της γερμανικής φίρμας. Το νέο τετράθυρο μοντέλο όπως αναμενόταν προσφέρει υψηλά επίπεδα ασφάλειας στον οδηγό και του επιβάτες, κάνοντας απολαυστικό ένα μακρινό προορισμό η μια βόλτα στην πόλη. 

Αυτό που προκαλεί αίσθηση στο νέο γερμανικό μοντέλο είναι η εξωτερική σχεδίαση με τη coupe μορφή, την εντυπωσιακή γνώριμη μάσκα της Mercedes και τα ενωμένα φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος του αμαξώματος. Αίσθηση προκαλούν και οι υπερμεγέθης ζάντες αλουμινίου 22”, με διαστάσεις ελαστικών 305/45. Στο μπροστινό μέρος του αμαξώματος εκτός της μάσκας ξεχωρίζουν και τα LED Multibeam φωτιστικά σώματα, ενώ στο πίσω το μάτι πέφτει αμέσως στη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Μπορεί το νέο μοντέλο να φαίνεται συμπαγές, όμως δεν είναι, αφού το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,93 μέτρα, το πλάτος τα 2,20 και το ύψος τα 1,74 μέτρα.

mercedes suv concept 2Μηχανικά το concept coupe SUV τροφοδοτείται από τον V6 κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 333 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 48,3 κιλά. Η μετάδοση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος all – wheel – drive coupe και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο G-TRONIC PLUS των 9 σχέσεων της γερμανικής εταιρείας.

Ακόμα είναι άγνωστο αν θα το δούμε στη γραμμή παραγωγής με αυτή τη μορφή, αλλά όπως όλα δείχνουν η αρχική εκτίμηση είναι θετική και από τους ανθρώπους της Mercedes και από το κοινό που δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον. Το πόσο μπορεί να κοστίζει μη το σκέφτεστε γιατί όλοι γνωρίζουμε πως η Mercedes κρατά μια συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική στα νέα μοντέλα της, ανάλογα με τον κυβισμό και τον εξοπλισμό που διαθέτει. Παρόλα αυτά είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις.