Νέο concept από τη Volkswagen

ByXenofwntas

18/05/2014

vw-midsize-coupe-concept-3Πριν λίγο καιρό η Volkswagen παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο ένα νέο concept μοντέλο, το οποίο ακόμα δε γνωρίζουμε αν θα το δούμε να κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Αρχικά αναμένεται να βρεθεί στην αγορά της Κίνας, όμως το πιθανότερο είναι πως θα έρθει και στην Ευρώπη, αλλά χωρίς ακόμα να υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία.

Το νέο Volkswagen NMC (New Midsize Coupe) όπως το ονόμασαν οι Γερμανοί έχει μήκος 4,6 μέτρα και πλάτος 1,84, με το χώρο αποσκευών να φτάνει τα 500 λίτρα. Το νέο μοντέλο διαθέτει 3D LED φωτιστικά σώματα, τα οποία όπως όλα δείχνουν θα “φορεθούν” σε όλα τα μοντέλα της γερμανικής μάρκας. Την εξωτερική εμφάνιση έρχεται να συμπληρώσει ο πίσω διαχύτης, η διπλή απόληξη της εξάτμισης και οι ζάντες αλουμινίου 20”, με διαστάσεις ελαστικών 245/40.

vw-midsize-coupe-concept-5Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το NMC θα τροφοδοτείται από τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 220 ίππους. Το 0-100 γίνεται σε 6,4”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 244 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση θα είναι 6,4 λίτρα/100χλμ, η οποία επιτυγχάνεται χάρη στο 7τάχυτο DSG κιβώτιο, καθώς και στο χαμηλό βάρος με την αεροδυναμική σχεδίαση.

Ακόμα δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την έναρξη της παραγωγής του NMC, αλλά πιθανολογείται πως θα γίνει μέσα στο ερχόμενο έτος. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν θα είναι στην οικογένεια του Golf ή του Jetta.