Νέο concept από τη Lincoln

ByXenofwntas

09/05/2014

lincoln-mkx-concept-1Στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου που διεξήχθη στην Κίνα τον περασμένο μήνα η αμερικάνικη Lincoln παρουσίασε ένα νέο concept μοντέλο με την ονομασία MKX Concept. Πρόκειται για ένα premium SUV όχημα πολλαπλών χρήσεων. Το συγκεκριμένο μοντέλο οι Αμερικάνοι πιστεύουν πως θα αλλάξει τα δεδομένα τους και ο απώτερος σκοπός τους είναι να περάσει και σε άλλες Ηπείρους πλην αυτή της Αμερικής.

Αντλώντας έμπνευση από τα αεροπλάνα και τις μοτοσικλέτες ο σχεδιασμός του Lincoln MKX Concept προκαλεί το συναίσθημα της δύναμης και της ευκινησίας, δίνοντας το στίγμα σχετικά με την κατασκευή των μελλοντικών μοντέλων, που αναμένεται να ακολουθήσει η αμερικανική μάρκα. Το άνοιγμα στην αγορά της Κίνας είναι το στοίχημα για την αμερικάνικη εταιρεία, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές.

lincoln-mkx-concept-3Το MKX Concept περιλαμβάνει νέα μπροστινή ποδιά με αυξημένη απόσταση από το έδαφος ενισχύοντας τους θόλους των τροχών. Η νέα αεροδυναμική στη γραμμή της οροφής συνδυάζεται με το σύγχρονο σχεδιασμό του αμαξώματος τονίζοντας το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Η πανοραμική γυάλινη οροφή μαζί με τις ζάντες αλουμινίου 21” ολοκληρώνουν το σχεδιασμό στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου.

Ένα στοιχείο που πρόσεξαν οι μηχανικοί της Lincoln είναι τα premium LED φωτιστικά σώματα με το φώς να ακολουθεί την πορεία του αυτοκινήτου ανάλογα την κλήση και τις στροφές του οδοστρώματος. Επίσημες πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου δε δόθηκαν από την αμερικάνικη εταιρεία. Τέλος, όπως όλα δείχνουν το νέο μοντέλο αναμένεται μέσα στο επόμενο έτος να μπει στην γραμμή παραγωγής και στις αντιπροσωπείες να βρίσκεται μέσα στο 2016.