Νέο concept από την Peugeot

ByXenofwntas

19/05/2014

peugeot-EXALT-3Η γαλλική Peugeot πριν από δύο χρόνια παρουσίασε ένα concept μοντέλο με την ονομασία Onyx. Τώρα δύο χρόνια μετά αποκαλύπτει τη συνέχεια εκείνου του μοντέλου, με άλλη ονομασία, αλλά περίπου στο ίδιο στυλ χωρίς μεγάλες αλλαγές. Το νέο EXALT έρχεται με σκοπό την αλλαγή της φιλοσοφίας στη γαλλική εταιρεία, με τη στροφή στο μέλλον να είναι έντονη.

Το EXALT όσον αφορά στην κατασκευή του, είναι μια μίξη χάλυβα και δέρματος που φαίνεται πως αν πετύχει θα αλλάξει τα δεδομένα στα υλικά κατασκευής των αυτοκινήτων. Το πόσο είναι εφικτό θα το δείξει ο χρόνος. Με την κομψότητα και τη σπορ γραμμές, το EXALT ενσαρκώνει τη δύναμη του σχεδιασμού της Peugeot. Το συνολικό μήκος είναι 4,70 μέτρα, προσφέροντας άνετους χώρους στο εσωτερικό για τους επιβάτες. Επίσης, το αμάξωμα έχει χαμηλώσει αρκετά (μόλις 1,31 μέτρα ύψος) βελτιώνοντας την αεροδυναμική του αυτοκινήτου, με το συνολικό βάρος να φτάνει τα 1.700 κιλά.

peugeot-EXALT-2Το εμπρός μέρος του αμαξώματος ξεχωρίζει από το μακρύ καπό με τους διπλούς LED προβολείς και φυσικά το λιοντάρι, το οποίο δεσπόζει στη μέση της μάσκας. Στο πίσω μέρος αυτό που τραβάει τα βλέμματα είναι το κόκκινο δέρμα από καρχαρία, το οποίο επεκτείνεται σε όλη την πίσω πλευρά, ενώ η εξωτερική σχεδίαση κλείνει με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η ξύλινη επένδυση και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, με την οθόνη αφής, η οποία περιέχει σύστημα πλοήγησης. Το μπλε με το μαύρο είναι τα χρώματα, τα οποία ντύνουν το εσωτερικό κάνοντας πιο όμορφη την παρουσία των επιβατών. Τα bucket καθίσματα είναι κατασκευασμένα από δέρμα και ύφασμα, ενώ στην πλάτη η κατασκευή έγινε από φυσικό μαλλί.

peugeot-EXALT-1Μηχανικά αναμένεται να τροφοδοτηθεί από ένα υβριδικό σύνολο με τη συνολική ιπποδύναμη να φτάνει τους 340 ίππους. Συγκεκριμένα θα υπάρχει ο THP βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 270 ίππους. Το βενζινοκινητήρα συμπληρώνει ένας ηλεκτροκινητήρας που βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 70 ίππους, ο οποίος φορτίζει με κάθε φρενάρισμα του αυτοκινήτου.

Το νέο Peugeot EXALT μπορεί ακόμα να είναι άγνωστο αν και πότε θα το δούμε ως μοντέλο παραγωγής, όμως σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό, τόσο κατασκευαστικά, όσο και εμφανισιακά διαφοροποιώντας τη μορφή των μελλοντικών αυτοκινήτων της γαλλικής εταιρείας. Εμείς απλά αναμένουμε τις εξελίξεις.