Νέο φουτουριστικό όχημα από τη Renault

ByXenofwntas

06/02/2014

Η γαλλική Renault αποφάσισε να ταράξει τα νερά της έκθεσης που διεξάγεται στο Νέο Δελχί της Ινδίας με ένα ολοκαίνουργιο εντυπωσιακό concept όχημα με την ονομασία KWID. Το φουτουριστικό όχημα είναι ένα μικρό off road μοντέλο, με μεγάλους τροχούς που μας φέρνει στο μυαλό περισσότερο ένα όχημα robot παρά αυτοκίνητο.

Το μοντέρνο εξωτερικό του συνδυάζεται με τη διχρωμία γκρι-κίτρινου, ενώ οι πόρτες είναι σε σχήμα gullwing, δείχνοντας το πόσο προχωρημένο αυτοκίνητο είναι. Στο εσωτερικό υπάρχουν τρείς θέσεις, με τον οδηγό να είναι στο μέσο του αυτοκινήτου και τις άλλες δύο θέσεις ακριβώς πίσω του. 

Μηχανικά το νέο μοντέλο τροφοδοτείται από τον turbo κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,2 λίτρων και συνδυάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC, δίνοντας την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Το KWID Concept αναμένεται επιπλέον να φορέσει και ηλεκτροκινητήρα, ενώ αν βγει στην παραγωγή θα κατασκευάζεται στη Γαλλία και αρχικά προορίζεται για της αγορές της Ινδίας και της Βραζιλίας. Εμείς απλά περιμένουμε να δούμε αν μπορεί να πετύχει ένα τέτοιο εγχείρημα, κυρίως στην αγορά της Ινδίας.