Νέο κιβώτιο ταχυτήτων για τις Aston Martin

ByXenofwntas

01/09/2014
Νέο κιβώτιο ταχυτήτων για τις Aston Martin

aston martin new shift 1Οι Βρετανοί της Aston Martin επιβεβαίωσαν τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό. Ποιες ήταν αυτές; Η έλευση ενός καινούργιου κιβωτίου ταχυτήτων, το οποίο θα τροφοδοτεί όλα τα καινούργια μοντέλα της εταιρείας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Aston Martin το νέο κιβώτιο προσφέρει επιτάχυνση, τελική ταχύτητα, μείωση των εκπομπών ρύπων και οικονομία καυσίμου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το αυτόματο κιβώτιο Touchtronic III 8 σχέσεων, το οποία αρχικά θα συνδυαστεί στα Vanquish GT και Rapide S. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν η Vanquish με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων θα ολοκληρώνει τη διαδικασία του 0 – 100 σε 3,6”, από 4,1” που είναι σήμερα, ενώ η Rapide από 4,4”, θα ολοκληρώνει σε 4,2” τη διαδικασία.

aston martin new shift 3Έκτος όμως από την ταχύτητα θα έχει και λιγότερες εκπομπές ρύπων τηρώντας τα πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος. Η Vanquish δε θα ξεπερνά τα 298 γρ/χλμ CO2, ενώ η Rapide τα 300 γρ/χλμ. Επίσης υπάρχει και μια σημαντική μείωση στην κατανάλωση καυσίμου, όπου σύμφωνα με τους μηχανικούς της βρετανικής εταιρείας φτάνει τα 9,1 λίτρα/100χλμ, μειωμένη κατά 11% σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα.

Όσον αφορά στην ταχύτητα και τη ροπή των μοντέλων με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων, η τελική ταχύτητα αναμένεται να ξεπεράσει τα 320 χλμ/ώρα, ενώ η ροπή θα αυξηθεί κατά 1 κιλό φτάνοντας συνολικά τα 64,2 κιλά. Αυξημένη θα είναι και η ιπποδύναμη των δύο μοντέλων με τη Vanquish να φτάνει τους 576 ίππους, ενώ η Rapide τους 560. Τέλος, όπως αναμενόταν το νέο κιβώτιο θα διαθέτει και paddle shift στο τιμόνι για πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων.

aston martin new shift 2Τα νέα μοντέλα της Aston Martin θα αρχίσουν τις εμφανίσεις τους μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2014, με τις πωλήσεις να ξεκινούν μέσα στο 2015. Οι νέοι ιδιοκτήτες των Aston Martin είμαστε σίγουροι πως ανυπομονούν να πιάσουν το τιμόνι στα χέρια τους, έτσι ώστε να δοκιμάσουν τις επιδόσεις του νέου βελτιωμένου κιβωτίου ταχυτήτων.