Η αυτοκίνηση όσο περνούν τα χρόνια εκτός ότι εξελίσσεται, αλλάζει και τα δεδομένα της. Όπως είδαμε η Fiat ενώθηκε με την Chrysler φεύγοντας από τη μαμά πατρίδα, την Ιταλία, πηγαίνοντας στη Μεγάλη Βρετανία για φορολογικούς λόγους, στην Ολλανδία τους Διευθυντές και αφήνοντας το εργοστάσιο πίσω στην Ιταλία. Τώρα έρχεται μια νέα είδηση, που όμως αυτή τη φορά δεν αφορά στην συνένωση δύο εταιρειών, αλλά στην κατασκευή ενός ηλεκτρικού Super Car από μια χώρα που δεν την έχουμε ακούσει ποτέ στο χώρο της αυτοκίνησης. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά το Λιχτενστάιν.

Ναι πολύ καλά διαβάσατε. Αυτό το μικρό κρατίδιο αποτελεί την επόμενη χώρα που θα κατασκευάσει ένα νέο μοντέλο, με σκοπό να προσελκύσει τους fan των Super Car και όχι μόνο. Η εταιρεία nanoFLOWCELL AG έχει μόλις λίγους μήνες ζωής και εδρεύει στην πρωτεύουσα του Λιχτενστάιν, το Βαντούζ. Το νέο QUANT e-Sportlimousine, όπως ονομάζεται, είναι ένα sport ηλεκτρικό μοντέλο μήκους 5,25 μέτρων, το οποίο ξεχωρίζει για την επιθετική σχεδίαση, τόσο μπροστά, όσο και πίσω, με τις κόκκινες LED δεσμίδες φωτός να δίνουν μια απίστευτη ομορφιά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι μπαταρίες θα εξασφαλίζουν αυτονομία 500 χιλιομέτρων, με την επαναφόρτιση να διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Η τελική ταχύτητα αναμένεται να φτάνει περίπου στα 300 χλμ/ώρα. Τέλος, η πρώτη του επίσημη εμφάνιση αναμένεται να γίνει στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη στις αρχές Μαρτίου, με τους ανθρώπους της nanoFLOWCELL να έχουν σκοπό να ταράξουν τα νερά της έκθεσης.