Νέο αγωνιστικό για τη Mitsubishi

ByXenofwntas

15/10/2014
Νέο αγωνιστικό για τη Mitsubishi

Mitsubishi rally r5 1Όταν μιλάμε για αγωνιστικά αυτοκίνητα της Mitsubishi το μυαλό όλων πηγαίνει στα πασίγνωστα Evo. Αυτή τη φορά όμως θα αναφερθούμε σε ένα νέο μοντέλο που ετοιμάζει η αγωνιστική ομάδα της ιαπωνικής εταιρείας για το 2015. Πρόκειται για το μικρό Mitsubishi Space Star R5, το οποίο όπως καταλάβατε θα συμμετέχει στην κατηγορία R5.

Για την ιστορία αυτοκίνητα που τρέχουν στην εν λόγω κατηγορία είναι τα Citroen DS3, Peugeot 208 T16, Skoda Fabia και Ford Fiesta. Μπορεί σαφέστατα η συγκεκριμένη κατηγορία να μην έχει την αίγλη των μοντέλων του WRC, αλλά μιλάμε για σαφώς πιο προσιτά οικονομικά αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Μηχανικά το Mitsubishi Space Star R5 τροφοδοτείται από τον turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 280 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 45,4 κιλά. Η κίνηση θα μεταφέρεται στους τροχούς μέσω του σειριακού κιβωτίου των 5 σχέσεων. Όσοι τρέχετε σε Rally ή όσοι το θέλετε γιατί σας άρεσε, την τιμή δεν τη γνωρίζουμε ακόμα, αλλά μπορούμε να σας ενημερώσουμε πως το μοντέλο βρίσκεται στο στάδιο των τελευταίων δοκιμών για να παραδοθεί στους πρώτους ιδιώτες στις αρχές του νέου έτους.