Νέος κινητήρας από τη Renault

ByXenofwntas

20/02/2014

Όλοι γνωρίζουμε πως η Renault είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου όσον αφορά στην κατασκευή κινητήρων, κάτι που αποδεικνύεται και από τα συνεχόμενα πρωταθλήματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1. Τώρα οι Γάλλοι ανακοίνωσαν για τα μοντέλα τους ένα νέο κινητήρα, ο οποίος θα είναι πιο δυνατός και πιο οικονομικός.

Πρόκειται για τον dCi Energy Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 160 ίππους και τη μέγιστη ροπή να αγγίζει τα 38,3 κιλά. Ο νέος κινητήρας μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων κατά 25% σε σχέση με τον αντίστοιχο δίλιτρο κινητήρα. Η χρήση της τεχνολογίας Twin-Turbo για αυτόν τον κινητήρα πετρελαίου εξασφαλίζει το μείγμα από τις χαμηλές στροφές, ενισχύοντας την οδηγική απόλαυση. Το 90% της ροπής δίνεται από τις 1.500 σ.α.λ., κάνοντας το αυτοκίνητο να έχει γρήγορη ανταπόκριση και κυρίως όταν χρειαστεί η προσπέραση στη χώρα μας με το κακό οδικό δίκτυο που υπάρχει.

Το εγκάρσιο σύστημα ροής του νερού επιτρέπει την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ψύξη του θαλάμου καύσης, ενώ τα έμβολα είναι προσαρμοσμένα να αντέχουν μαζί με τους κυλίνδρους από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που προκύπτουν σε μια διαδρομή. Το σύστημα ψεκασμού καυσίμου λειτουργεί με πίεση 1.800 bar για να λειτουργήσει με το διπλό υπερσυμπιεστή. Τέλος, ο νέος κινητήρας αναμένεται να εφοδιαστεί στα Renault Clio και Renault Megane, πιθανότατα μέχρι το καλοκαίρι.