Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά

ByXenofwntas

14/09/2014
Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά

kikloforiakes rithmiseis 1Από αύριο Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου λόγω της εκτέλεσης των έργων του Μετρό (Β’ και Γ’ φάση) θα υπάρξουν αλλαγές στο κέντρο του Πειραιά, οι οποίες θα ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Η Β’ φάση των έργων θα ισχύσει από τις 15/09 έως και τις 30/09/2014, ενώ η Γ’ φάση ισχύει από 15/09 έως και 31/10/2014.

Β’ φάση

 • Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Ακτή Καλλιμασιώτη από την οδό Κόνωνος μέχρι την οδό Λεωχάρους, με εξαίρεση τα οχήματα του εργοταξίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά. Κατά την ανωτέρω διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριας οδού στο χώρο του Λιμένα Πειραιά από την συμβολή της με την οδό Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου προς και μέχρι την οδό Αριστείδου. Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτή Καλλιμασιώτη από Κόνωνος προς Πλατεία Ιπποδαμείας θα παραμείνει ως έχει.
 • Στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Ακτή Κονδύλη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιτωλικού και Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη. Βλαχάκου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
 • Στη δεξιά και μεσαία λωρίδα της οδού Ακτή Κονδύλη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη. Βλαχάκου και Κόνωνος, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
 • Στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Ακτή Κονδύλη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κόνωνος και Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη. Βλαχάκου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Δραπετσώνα.
 • Στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Αγ. Διονυσίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μαυρομιχάλη και Ακτή Κονδύλη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Δραπετσώνα.

kikloforiakes rithmiseis 2Γ’ φάση

 • Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Ακτή Καλλιμασιώτη από την οδό Καποδιστρίου μέχρι την οδό Κόνωνος, με εξαίρεση τα οχήματα του εργοταξίου.
 • Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Ακτή Κονδύλη, από την οδό Κόνωνος μέχρι και την οδό Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη. Βλαχάκου, με εξαίρεση τα οχήματα του εργοταξίου.
 • Στην αριστερή λωρίδα της οδού Αγ. Διονυσίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μαυρομιχάλη και Αντιπλοιάρχου Παναγ. Βλαχάκου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Δραπετσώνα.
 • Στην αριστερή λωρίδα της οδού Κόνωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ακτή Κονδύλη και Χαϊδαρίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλ. Ιπποδαμείας.
 • Αντιδρόμηση της οδού Καποδιστρίου από την οδό Ακτή Καλλιμασιώτη προς και μέχρι την οδό Ναυαρίνου και παραχώρηση προτεραιότητας της οδού Καποδιστρίου έναντι της οδού Ναυαρίνου.
 • Αντιδρόμηση της οδού Λεωχάρους από την Ακτή Καλλιμασιώτη προς και μέχρι την οδό Ναυαρίνου και παραχώρηση προτεραιότητας της οδού Λεωχάρους έναντι της οδού Ναυαρίνου.
 • Η οδός Λουδοβίκου καθίσταται αδιέξοδη από τη Ναυαρίνου έως την Ακτή Καλλιμασιώτη και θα εξυπηρετεί τις παρόδιες ιδιοκτησίες.

Υπενθυμίζουμε πως λόγω των έργων του Μετρό τίθεται σε ισχύ η κίνηση των οχημάτων εντός του λιμανιού από τη Δραπετσώνα προς το κέντρο του Πειραιά. Ο δρόμος μπροστά από την πεζογέφυρα, που οδηγεί από τον Η.Σ.Α.Π. στο λιμάνι, κλείνει λόγω των έργων.