Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα των Ιαπώνων το Toyota Yaris  με τον ερχομό του καινούργιου έτους θα αποκτήσει νέα επίπεδα εξοπλισμού. Οι νέες εκδόσεις θα ξεκινήσουν από τη Μεγάλη Βρετανία και μέχρι το τέλος του χειμώνα θα έχουν επεκταθεί σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά. Πλέον τα επίπεδα εξοπλισμού του Yaris θα είναι τέσσερα  (Active, Icon, Icon Plus και Trend).

Πέραν όμως του νέου εξοπλισμού οι άνθρωποι της Toyota βελτίωσαν τον D-4D πετρελαιοκινητήρα, αφού οι εκπομπές ρύπων πλέον δεν θα ξεπερνούν τα 100 γρ/χλμ, κάτι που σημαίνει ότι θα απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας. Επίσης βελτιώθηκε και η μέση κατανάλωση η οποία έπεσε στα 3,8 λίτρα/100χλμ.

Η πιο απλή έκδοση εξοπλισμού είναι η Active, η οποία περιλαμβάνει 7 αερόσακους, ESP, VSC, traction control, LED φώτα ημέρας, αυτόματο κλιματισμό, χειριστήρια στο τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ρυθμιζόμενο καθ ύψος κάθισμα οδηγού, ηχοσύστημα με 6 ηχεία και θύρα USB-AUX.

Η επόμενη έκδοση Icon περιλαμβάνει επιπλέον της βασικής Active, κλιματισμό, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, Toyota Touch multimedia system, κάμερα οπισθοπορείας, Bluetooth και ζάντες αλουμινίου 15”.

Η τρίτη έκδοση εξοπλισμού είναι η Icon Plus που περιλαμβάνει επιπλέον των άλλων δύο, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, Cruise control, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, LED πίσω φωτιστικά σώματα, προβολείς ομίχλης, αυτόματα φώτα, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής, ψυχόμενο ντουλαπάκι και φιμέ πίσω τζάμια

Τέλος, η πιο πλούσια έκδοση εξοπλισμού είναι η Trend η οποία περιλαμβάνει επιπλέον των προηγούμενων χρωμιομένους καθρέπτες, καθίσματα με ύφασμα και δέρμα, δερμάτινο τιμόνι με κίτρινες ραφές, πίσω αεροτομή, κουμπί εκκίνησης, λευκό ταμπλό, σπόιλερ και ζάντες αλουμινίου 16”.

Οι τιμές στην αγγλική αγορά κυμαίνονται από 13.100€ έως 21.100€ ανάλογα την έκδοση. Στην ελληνική αγορά αναμένονται να βρίσκονται  μέχρι το Μάρτιο του 2014, με τιμές λίγο πιο αυξημένες από αυτές της αγγλικής.