Νέες εκδόσεις εξοπλισμού για το Passat

ByXenofwntas

07/01/2014

Το Passat, το γνωστό sedan μοντέλο της γερμανικής Volkswagen, αποκτά νέες, πλουσιότερες εκδόσεις την Executive και την Executive Style. Οι δυο νέες εκδόσεις πρόκειται να είναι οι κορυφαίες για το Passat, μιας και θα τοποθετούνται πάνω από τις S και BluemotionΗ Executive έκδοση, η οποία θα αντικαταστήσει την Highline, θα προσφέρει έξτρα εξοπλισμό αξίας 2.000€ με επιπλέον κόστος (σε σχέση με τη Highline) μόλις 250€. Εξωτερικά, η έκδοση Executive θα προσφέρει νέες ζάντες αλουμινίου 17” με χρωμιομένο φινίρισμα, ενώ στο Passat Estate, θα υπάρχουν πλέον και μαύρες ματ μπάρες οροφής.

Εσωτερικά, στο στάνταρ DB Aradio προστίθεται το σύστημα MDI που προσφέρει USB, Bluetooth και υποστήριξη σύνδεσης iPhone, τα οποία θα μπορεί να τα διαχειριστεί ο οδηγός μέσω της οθόνης αφής RNS 315 στην οποία θα υπάρχει και δορυφορική πλοήγηση. Το τιμόνι θα δίνει στον οδηγό την ελευθερία να χειρίζεται τα διάφορα συστήματα, προσφέροντας ταυτόχρονα υπεροχή αίσθηση αφού επενδύεται με δέρμα Vienna. Με το ίδιο δέρμα έχει ντύσει η VW το επιλογέα ταχυτήτων και τις ταπετσαρίες των θυρών.

Σχετικά με τη θέρμανση της καμπίνας των επιβατών, ο διζωνικός κλιματισμός θα δώσει την απαραίτητη σταθερότητα στη θερμοκρασία και σε συνδυασμό με τα θερμαινόμενα καθίσματα, το εσωτερικό του Passat αποτελεί το ιδανικό μέρος για να βρίσκεται κανείς. Τέλος, στον εξοπλισμό προστίθενται το Cruise Control, οι αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, καθώς και οι αισθητήρες φώτων και υαλοκαθαριστήρων, οι οποίοι δίνουν την καλύτερη δυνατή ορατότητα.

Η νέα έκδοση Executive Style, η οποία θα αντικαταστήσει τις υπάρχουσες Sport και RLine, βασίζεται στην Executive, ωστόσο θα υιοθετεί μια πιο sport εμφάνιση. Αυτό θα οφείλεται στο κατά 15 χιλιοστών χαμηλότερο αμάξωμα, εξαιτίας των νέων αναρτήσεων, στις νέες ζάντες αλουμινίου 18″ με την ονομασία “Kansas” και στα πίσω φιμέ τζάμια. Όλα αυτά θα μπορεί να τα αποκτήσει κανείς με μόλις 1.196€ επιπλέον από την Executive, ενώ τα έξτρα στοιχεία του εξοπλισμού κοστίζουν 2.400€.

Το συνολικό κόστος για την έκδοση Executive ξεκινά από τα 27.546€ και φτάνει τα 32.177€, ενώ η έκδοση Executive Style ξεκινά από τα 28.743€ και φτάνει στα 33.374€. Οι τιμές για το Passat Estate, στην έκδοση Executive κυμαίνονται από 29.242€ και 33.873€, ενώ στην έκδοση Executive Style το εύρος τους είναι 30.439€ και 35.070€ αντίστοιχα. Οι δυο νέες εκδόσεις συνδυάζονται με όλους τους κινητήρες (1.4 TSI, 1.6 και 2.0 TDI), καθώς και με χειροκίνητο ή DSG κιβώτιο ταχυτήτων. Τέλος όλες οι παραπάνω τιμές αφορούν στις πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία ενώ για την ελληνική αγορά υπολογίστε περίπου 2.000€ με 3.000€ παραπάνω.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας