Νέες εκδόσεις για το Audi Q3

ByXenofwntas

04/02/2014

Το δημοφιλές compact SUV της γερμανικής Audi το Q3 διατίθεται πλέον με νέες εκδόσεις κινητήρα και εξοπλισμού. Οι νέες εκδόσεις εξοπλισμού είναι η SE και S line. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 8 διαφορετικούς χρωματισμούς μαύρο, ασημί, πορτοκαλί, γκρι, καφέ, μπεζ, μπλε και λευκό.

Εξωτερικά το Q3 δεν διαφέρει από το ήδη υπάρχων, με τις μόνες αλλαγές να είναι τα LED φώτα ημέρας, τα πίσω φιμέ τζάμια και οι ζάντες αλουμινίου 19” στην έκδοσης S. Στο εσωτερικό τα καθίσματα συνδυάζονται από δέρμα και αλκαντάρα, ενώ προστέθηκε cruise control, Audi parking system plus, έγχρωμη οθόνη 6,5”, αισθητήρες φώτων και βροχής, καθίσματα με ηλεκτρική οσφυϊκή υποστήριξη, Bluetooth και σύστημα πλοήγησης με κάρτα SD. Επιπλέον προσφέρεται, χωρίς χρέωση, χαμηλότερη ανάρτηση κατά 20 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς το μικρό SUV θα διαθέτει το νέο TFSI κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 25,3 κιλά. Το 0-100 θα γίνεται σε 9,2”, ενώ η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 200 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση δε θα ξεπερνά τα 5,9 λίτρα, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 137 γρ/χλμ. Επίσης, θα υπάρξει και ο νέος TDI κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 140 ίππους. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται, είτε με το χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο, είτε με το 7τάχυτο Stronic διπλού συμπλέκτη.

Το νέο μοντέλο είναι ήδη προς διάθεση και οι τιμές ξεκινούν στη Μεγάλη Βρετανία για την έκδοση SE με τον TFSI κινητήρα από 29.200€, ενώ για την Sline από 32.500€. Τέλος για την πετρελαιοκίνητη έκδοση οι τιμές ξεκινούν από 39.200€ με το χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ αυτή με το Stronic ξεκινά από 41.000€.