Όλο και λιγοστεύει ο καιρός για να γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας σειράς CClass από τη Mercedes. Σύμφωνα με τους Γερμανούς το νέο μοντέλο τους θα έχει ακόμα καλύτερη πρόσφυση εξασφαλίζοντας παράλληλα μεγαλύτερη άνεση στον οδηγό και τους επιβάτες. Το γερμανικό μοντέλο έρχεται με σκοπό να αλλάξει τα στάνταρ της κατηγορίας του.

Η νέα CClass αν και μεγαλύτερη κατά 10 εκατοστά από την προηγούμενη έκδοση (συνολικό μήκος 4,70 μέτρα)  είναι πιο ελαφριά στο συνολικό της βάρος. Μεγαλύτερο είναι και το μεταξόνιο εξασφαλίζοντας περισσότερη άνεση στο εσωτερικό για τους επιβάτες ενώ ο χώρος αποσκευών θα ξεπεράσει τα 500 λίτρα.

Μηχανικά θα δούμε αρκετά σύνολα κινητήρων ώστε να ικανοποιηθεί και ο πιο απαιτητικός πελάτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα υπάρξουν τα ήδη γνωστά σύνολα του 1,6 λίτρων με τους 156 ίππους και του 2,2 diesel με τους 170, καθώς και  νέα όπως ο 2 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 211 ίππους που ήδη υπάρχει στην AClass. Μέσα σε αυτά δεν θα λείψει και η υβριδική έκδοση του μοντέλου BlueTEC Hybrid με τον πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,2 λίτρων και σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα η μέγιστη ισχύ θα φτάσει τους 204 ίππους. Η μέση κατανάλωση δεν θα ξεπερνά τα 4 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων θα είναι κάτω από 100 γρ/χλμ.

Αργότερα αναμένεται να δούμε και την κορυφαία έκδοση C63 AMG η οποία ξεχωρίζει από τη νέα μάσκα, τις νέες εισαγωγές αέρα και τον πίσω διαχύτη με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων που σε συνδυασμό με το νέο αυτόματο κιβώτιο G-TRONIC 9 σχέσεων η μέγιστη ισχύ αναμένεται να ξεπεράσει τους 460 ίππους.

Τέλος η νέα CClass θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στην έκθεση αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ τον ερχόμενο Ιανουάριο, ενώ στην Ευρώπη αναμένεται να πρωτοεμφανιστεί στην Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου στην Γενεύη το Μάρτιο του 2014.