Δυο γενιές ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέτρα ήδη η αμερικανική Tesla και προσφάτως έγινε γνωστό πως η τρίτη θα αποτελείται από ένα compact saloon μοντέλο, το οποίο θα σταθεί στην αγορά, απέναντι από την Σειρά 3 της BMW.

Μέχρι σήμερα, η Tesla βρισκόταν στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με εκπροσώπους αρχικά το Roadster (Generation 1) και πλέον με το Model S (Generation 2). Ωστόσο, το sport saloon Model S, δε θα αποτελεί το μοναδικό μοντέλο της δεύτερης γενιάς αυτοκινήτων της Teslaαφού το πρώτο SUV της εταιρίας, το Model X, θα ξεκινήσει την παραγωγή το 2014.

Το ισχυρό σημείο του νέου μοντέλου της τρίτης γενιάς αυτοκινήτων της Tesla θα είναι σίγουρα οι επιδόσεις του, αφού το 0-100 επιτυγχάνεται μόλις σε 4”. Από την άλλη πλευρά τα 480 χιλιόμετρα αυτονομίας που παρέχει το Model S, μπορεί να φαίνονται λίγα, αλλά οι άνθρωποι της αμερικάνικης εταιρείας σκέφτονται την επέκτασή της. Τέλος, σε μερικές χώρες, όπως στη Βρετανία, η αυτονομία δε θα αποτελεί πρόβλημα μιας και η Tesla έχει κλείσει συμφωνία για τη δημιουργία σταθμών ανεφοδιασμού ηλεκτρικής ενέργειας ανά 250 χιλιόμετρα σε κύριους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Η απόσταση αυτή δεν είναι τυχαία. Αφορά στην απόσταση που μπορεί να διανύσει ένα Model S με φόρτιση 20 λεπτών.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας