Νέα αναβάθμιση για το Fiat Punto

ByXenofwntas

11/08/2014
Νέα αναβάθμιση για το Fiat Punto

Fiat Punto Evo 1Το Fiat Punto το πρωτοείδαμε το 2005. Από τότε έχουν περάσει 9 ολόκληρα χρόνια χωρίς όμως το μοντέλο να δέχεται τη μεγάλη αλλαγή. Κάποιες μικροβελτιώσεις είναι αυτές που τόσα χρόνια το κρατάνε στην αγορά. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα στην κυριολεξία το μοντέλο να έχει “χαντακωθεί”, αφού οι πωλήσεις του είναι πολύ χαμηλές εξ αιτίας των συνεχόμενων facelift.

Οι Ιταλοί προτίμησαν τη νέα αναβάθμιση του μοντέλου να την παρουσιάσουν στην Ινδία, ελπίζοντας πως μπορούν να ανέβουν οι πωλήσεις του γνωστού μοντέλου. Οι αλλαγές εστιάζονται στο εμπρός και πίσω μέρος του, χωρίς όμως να διακρίνεται κάτι εντυπωσιακό. Από πλευράς εξοπλισμού το πιο σημαντικό στην αγορά της Ινδίας είναι το κλιματιστικό που θα προσφέρεται στην πιο πλούσια έκδοση. Επίσης οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ζάντες αλουμινίου μεταξύ 14, 15 και 16”.

Μηχανικά το Punto της Ινδίας θα τροφοδοτείται από δύο κινητήρες. Πρόκειται για τον κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 68 ίππους και τον κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 90 ίππους. Η κίνηση θα μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 5τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Μπορεί το Punto για άλλη μια φορά να απογοητεύει το κοινό του, αφού δεν έγινε καμία σπουδαία αλλαγή, αλλά όλοι ανυπομονούν στο άκουσμα ότι το 2016 η ιταλική φίρμα ετοιμάζει επιτέλους τη νέα γενιά ενός εκ των δημοφιλέστερων μοντέλων της αγοράς.