Σε μία προσπάθεια συνδυασμού του εξαιρετικού design με τον υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, η SEAT ανακοίνωσε την είσοδο μιας νέας έκδοσης στην γκάμα 5 μοντέλων. Σε πρώτο στάδιο, η νέα έκδοση με την ονομασία I – TECH, αφορά τα μοντέλα που πωλούνται στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα το Mii, το Ibiza, το Toledo, το Altea και το Alhambra. Όπως πολύ καλά έχετε καταλάβει, η νέα έκδοση θα διαθέτει τα στοιχεία του έξτρα εξοπλισμού, που έως τώρα υπαγόταν στο πακέτο I – TECH, με την διαφορά της τιμής να είναι μικρότερη από εκείνη που καλούνταν να πληρώσουν όσοι επέλεγαν το πακέτο ξεχωριστά.

Ξεκινώντας την ανάλυση του εξοπλισμού για κάθε μοντέλο, η πρώτη στάση μας θα είναι το supermini μοντέλο της εταιρίας, το Mii. Στον στάνταρ εξοπλισμό για το Mii, η έκδοση I – TECH περιλαμβάνει τις ζάντες αλουμινίου 14” με την ονομασία “Spirited”, τη μαύρη ταπετσαρία στο εσωτερικό με το γυαλιστερό γκρι χρώμα για τον πίνακα των οργάνων, καθώς και το σύστημα SEAT Portable System Live, το οποίο παρέχει, δορυφορική πλοήγηση, ανοιχτή τηλεφωνική συνομιλία με Bluetooth, υπολογιστή ταξιδιού, καθώς και υποδοχή κάρτας Micro SD για την ψυχαγωγία των επιβατών.

Η νέα έκδοση I – TECH για το Ibiza, θα προσφέρεται σε όλες τις εκδόσεις αμαξώματος (SC, ST και 5θυρο) και θα γίνεται εύκολα αντιληπτή χάρη στους νέους ζάντες αλουμινίου “Cartago” των 16”, ενώ το σήμα της έκδοσης θα βρίσκεται σε αρκετά σημεία, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του οχήματος. Αναφερόμενοι στο εσωτερικό, το χρώμα το οποίο θα κυριαρχεί θα είναι το σκούρο μπλε που θα συνοδεύεται με το δέρμα της ταπετσαρίας, τα πατάκια με το λογότυπο της έκδοσης, καθώς και τα μεταλλικά διακοσμητικά στα μαρσπιέ των θυρών.

Πηγαίνοντας σε πιο οικογενειακά οχήματα, το Compact Sedan της εταιρείας, το Toledo στην έκδοση I – TECH θα διατίθενται με νέες ζάντες αλουμινίου ίδιων διαστάσεων με αυτές του Ibiza, ενώ στο εσωτερικό δεσπόζει η γκρι αλκαντάρα, η οποία συνδυάζεται με δερμάτινη ταπετσαρία. Τέλος, όπως και στα προηγούμενα δύο μοντέλα το λογότυπο της έκδοσης θα τοποθετηθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία.

Τα πολυμορφικά Altea και Altea XL, είναι τα μοντέλα που επωφελούνται ακόμη περισσότερο από τη νέα αυτή έκδοση, αφού βελτιώνεται τόσο η εμφάνιση, με τις νέες ζάντες “Elio” των 16”,  όσο και η πρακτικότητα του οχήματος, χάρη στα μετακινούμενα πίσω καθίσματα, στο διζωνικό κλιματισμό, στα ηλεκτρικά εμπρός και πίσω καθίσματα, στο σύστημα Hill Hold Control, στους αισθητήρες φώτων και τους αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, καθώς και στους εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος. Ο έξτρα εξοπλισμός ωστόσο δε σταματά εδώ, αφού προσφέρεται επίσης το σύστημα SEAT Media System 2.2, το οποίο περιλαμβάνει δορυφορική πλοήγηση, ανοιχτή συνομιλία με Bluetooth, οθόνη αφής 5” για ευκολότερη διαχείριση, DBA ράδιο και θύρα υποδοχής κάρτας Micro SD. Η SEAT βέβαια δεν ξεχνά ότι το Altea και το Altea XL αναφέρονται κυρίως σε οικογενειάρχες και έτσι έχει τοποθετήσει στο μέσο της οροφής μία TFT οθόνη, για να ψυχαγωγούνται οι πίσω επιβάτες.

Το πέμπτο και τελευταίο μοντέλο που θα διατίθεται στην έκδοση I – TECH, είναι το Alhambra. Οι νέες ζάντες δε θα μπορούσαν να λείπουν ούτε από αυτό το μοντέλο. Οι “Dynamic” ζάντες αλουμινίου των 17” κοσμούν το Alhambra. Στο εσωτερικό η διάθεση είναι πιο σπορτιφ, αφού η SEAT έχει τοποθετήσει νέα sport – style καθίσματα, ενώ τα χρώματα δένουν αρμονικά με το νίκελ και το μαύρο να δημιουργούν την ιδανική αντίθεση. Σε επίπεδο τεχνολογικού εξοπλισμού, το Alhambra όπως και το Altea διαθέτει το σύστημα SEAT Media System 2.2, ενώ το έξτρα στοιχείο που δε διαθέτει κανένα από τα προηγούμενα μοντέλα, είναι το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί.

Εύκολα θα ξεχωρίζει λοιπόν στον δρόμο όποιος θα διαθέτει τη νέα έκδοση I – TECH, αφού η SEAT φρόντισε να γίνονται τα μοντέλα της αντιληπτά από τις αισθητικές επεμβάσεις, αλλά και από τα λογότυπα της έκδοσης που βρίσκονται ακόμη και στο κλειδί. Όπως σας αναφέραμε βέβαια η νέα έκδοση για τα μοντέλα της SEAT ανακοινώθηκε για την Βρετανική αγορά. Στην χώρα μας μπορείτε να βρείτε το πακέτο εξοπλισμού I – TECH και να το συνδυάσετε με οποιοδήποτε μοντέλο επιθυμείτε, με τα στοιχεία εξοπλισμού ίσως να διαφέρουν ελαφρώς από αυτά που αναφέραμε. Το αρχικό κόστος του συγκεκριμένου πακέτου ξεκινά από τα 750€ και φτάνει έως τα 1.200€, ανάλογα με το μοντέλο που έχετε επιλέξει. Ωστόσο για τους επόμενους δύο μήνες (έως τέλος Νοεμβρίου δηλαδή) ισχύει προσφορά με δωρεάν service για δύο χρόνια, δώρο το όφελος απόσυρσης σε όλους, καθώς και έξτρα έκπτωση επί της τιμής του τιμοκαταλόγου για όλα τα μοντέλα της SEAT. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Δημήτρης Τσιάρας