Νέα έκδοση για το Smart Fortwo

ByXenofwntas

29/04/2014

Smart-ForTwo-Grandstyle-3Το μικρό αυτοκίνητο που χωράει παντού το Smart μεγαλώνει τη γκάμα των εκδόσεων του, αφού προστίθεται μια νέα έκδοση με την ονομασία Grandstyle Edition. Η πολυτέλεια, η άνεση και το στυλ της νέας έκδοσης είναι τα στοιχεία στα οποία θα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις έως τώρα εκδόσεις του μικρού μοντέλου πόλης. 

Όταν ένα Smart Grandstyle Edition κυκλοφορεί στους δρόμους, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει απαρατήρητο. Η νέα εμφάνιση διακρίνεται από τις μαύρες ζάντες 15”, οι οποίες διαθέτουν τρεις διπλές ακτίνες, ενώ τα εμπρός φωτιστικά σώματα περιβάλλονται πλέον από μία επιφάνεια στο χρώμα του τιτανίου, η οποία καταλήγει στο τρίγωνο που σχηματίζουν οι βάσεις των καθρεπτών, όπου φιλοξενείται και το λογότυπο της έκδοσης. Από το εμπρός μέρος δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα φώτα ημέρας, τεχνολογίας LED, τα οποία εκτός από την βελτίωση της εμφάνισης, κάνουν την οδήγηση πιο ασφαλή, αφού το Smart Fortwo Grandstyle Edition είναι πιο ευδιάκριτο. Τέλος, στην εξωτερική εμφάνιση προσφέρονται και 5 νέα χρώματα για να μπορεί ο υποψήφιος πελάτης να έχει δυνατότητα επιλογής σύμφωνα με το γούστο του.

Smart-ForTwo-Grandstyle-1Κάτι που είναι όμορφο εξωτερικά δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα ωραίο και στο εσωτερικό του. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει στην περίπτωση της έκδοσης Grandstyle Edition, αφού το εσωτερικό είναι εξίσου ελκυστικό με το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Για το τιμόνι του Fortwo με τις δύο ακτίνες, έχει χρησιμοποιηθεί δέρμα Black Artico, το οποίο προσφέρει μία αίσθηση πολυτέλειας. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία νέα πλουσιότερη έκδοση, παρόλα αυτά υπάρχει και στην Grandstyle Edition έξτρα εξοπλισμός, όπως το Comfort Package, το οποίο περιλαμβάνει θερμαινόμενα καθίσματα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέφτες. Στο βασικό εξοπλισμό ωστόσο ανήκει το Audio system Navigation Highline με την οθόνη αφής 6,5”, το οποίο είναι χρήσιμο σε οποιαδήποτε μετακίνηση εντός η εκτός πόλης, ενώ το a/c προσφέρει την κατάλληλη θερμοκρασία που χρειάζεται στο εσωτερικό. 

Η νέα έκδοση του Smart Fortwo θα αφήσει ικανοποιημένους όλους τους υποψήφιους κατόχους του. Η έκδοση Grandstyle Edition θα διατίθεται τόσο στη coupe έκδοση, με πανοραμική οροφή, όσο και στην cabrio, με την αυτόματα αναδιπλούμενη μαλακή οροφή. Όσο για τη γκάμα των κινητήρων, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στην έκδοση mhd με τους 71 ίππους ή στη βενζινοκίνητη turbo των 84 ίππων. Και στις δύο περιπτώσεις οι επιδόσεις μετατρέπουν το Smart σε ένα γρήγορο και ευέλικτο αυτοκίνητο που συνδυάζει την δύναμη με τη μικρή κατανάλωση.

Smart-ForTwo-Grandstyle-2Ολοκληρώνοντας, αφήσαμε για το τέλος την τιμή, η οποία όπως ανακοινώθηκε από τους ανθρώπους της Mercedes-Benz UK, για τη Μεγάλη Βρετανία, θα ξεκινά από τα 12.500€. Ωστόσο στη χώρα μας το κόστος αναμένεται να είναι μεγαλύτερο, αφού όλα υπέρκοστολογούνται. 

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας