Νέα έκδοση για το Fiat Panda

ByXenofwntas

27/01/2014

Το μικρό Panda της ιταλικής Fiat γιορτάζοντας τα 30 χρόνια του και παράλληλα τις 500.000 πωλήσεις του νέου μοντέλου προχώρησε σε μια νέα έκδοση με την ονομασία FIAT Panda 4X4 Antarctica. Το χαρακτηριστικό της έκδοσης είναι οι πορτοκαλί λεπτομέρειες και ο πιγκουίνος που μετακόμισε από την Ανταρκτική στις πόρτες.

Εξωτερικά είναι διαθέσιμο σε λευκό χρώμα με μαύρη οροφή και πορτοκαλί λεπτομέρειες, ενώ συνδυάζεται με ζάντες αλουμινίου 15”. Στο εσωτερικό, του FIAT Panda 4X4 Antarctica ξεχωρίζει η γκρι-πορτοκαλί ταπετσαρία, με πολλά πρόσθετα στο στάνταρ εξοπλισμό, όπως σύστημα ελέγχου ευστάθειας, ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση, φιμέ πίσω τζάμια και κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος.

Μηχανικά προσφέρεται με δύο εκδόσεις, μια βενζίνης και μια πετρελαίου. Πρόκειται για τον TwinAir βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 0,9 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ των 85 ίππων και τον πετρελαιοκινητήρα MultiJet II χωρητικότητας 1,3 λίτρων με τους 75 ίππους.

Στη Βρετανική αγορά θα κυκλοφορήσουν μόλις 300 κομμάτια, με τιμές να ξεκινούν από 18.200€, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το Μάρτιο. Η Fiat πάντως, ύστερα από τη ζήτηση του συγκεκριμένου μοντέλου, δεν απέκλεισε ότι μπορεί να κυκλοφορήσει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.