Στο “σπίτι” της αυτοκίνησης, το Goodwood, το οποίο βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία διεξήχθη μια μονομαχία τριών Super Car, με αφορμή την έλευση της Chevrolet Corvette C7 Stingray στην Ευρώπη. Πρόκειται πραγματικά για μια τιτανομαχία, αφού εκτός από την “Αμερικανίδα” υπήρξαν στην πίστα δυο πισωκίνητες “Βρετανίδες”, μια Jaguar και μια AstonMartin.

Τα τρία μοντέλα βρέθηκαν στα χέρια του έμπειρου 54χρονου βετεράνου οδηγού αγώνων Anthony Reid, ο οποίος ήταν πρωταθλητής της Ιαπωνικής F3 το 1992. Στη θρυλική διαδρομή του Goodwood, ο Reidτα πίεσε παραπάνω από τα όριά τους, με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα να είναι απενεργοποιημένα, ενώ η βροχή και η ομίχλη συμπλήρωνε το σκηνικό. 

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των τριών αντιπάλων. Η Chevrolet Corvette C7 Stingray εφοδιάζεται με το V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 466 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 64,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,2” και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 313 χλμ/ώρα. Η Jaguar FType V8 S τροφοδοτείται με τον V8 κινητήρα χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 573 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 63,2 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,2” και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 300 χλμ/ώρα. Τέλος, είναι η Aston Martin Vantage V12 S, η οποία εφοδιάζεται από τον V12 κινητήρα χωρητικότητας 6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 495 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 63,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,9”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ/ώρα. 

Το ποιος επικράτησε σε αυτή τη μάχη δε θα σας το αποκαλύψουμε, αφήνοντας τη δική σας φαντασία να δουλέψει για το ποιος μπορεί να ήταν ο νικητής. Φανταζόμαστε ότι και οι τρείς επιλογές έχουν θέση στην άκρη του μυαλού σας για να διεκδικήσουν τη νίκη. Ποιος κέρδισε πραγματικά δείτε το στο βίντεο που ακολουθεί (http://www.youtube.com/watch?v=yK4_gLwiKf8).