Μικρότερης ισχύς το μοτέρ της νέας BMW Series 5

ByXenofwntas

25/04/2014

BMW-5-Series-1Τα τελευταία χρόνια στην αυτοκίνηση παρατηρείται το φαινόμενο να μειώνουν οι εταιρείες τα σύνολα των κινητήρων. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα μειώνεται και η ιπποδύναμη, με αποτέλεσμα να μην αρέσει καθόλου στο αγοραστικό κοινό. Για να μη χειροτερέψουν τα πράγματα οι εταιρείες άρχισαν να δουλεύουν turbo κινητήρες, έτσι ώστε να αυξήσουν τις ιπποδυνάμεις αλλά ταυτόχρονα να μειώσουν τον κυβισμό.

Αυτό ετοιμάζεται να κάνει και η γερμανική BMW, η οποία όπως όλα δείχνουν τη νέα Series 5 αναμένεται να την τροφοδοτήσει με ένα νέο 3κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου. Αυτό σημαίνει και μείωση στο βάρος, στην κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων. Για το αν θα μειωθεί και η ιπποδύναμη είναι ακόμα άγνωστο, αλλά όχι και απίθανο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εμφανισιακά δεν θα έχει μεγάλες αλλαγές από την ήδη υπάρχουσα.

Θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στα φωτιστικά σώματα, στη μάσκα και τους προφυλακτήρες. Φυσικά αναμένεται να προσεχθούν ιδιαίτερα και οι αεραγωγοί για την καλύτερη εισαγωγή αέρα. Όπως αναφέραμε η νέα Series 5 θα είναι πιο ελαφριά περίπου κατά 100 κιλά, καθώς θα γίνει εκτεταμένη χρήση ελαφριών υλικών όπως αλουμίνιο, κάρμπον και μαγνήσιο, ενώ αναμένεται να έχει πιο ελαφριά καθίσματα και ελαφρύτερα υλικά, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο εσωτερικό.

Μηχανικά θα υπάρξει ο κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φημολογείται πως μπορεί να αγγίξει και τους 200 ίππους. Η νέα Series 5 αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2017. Αν και τρία χρόνια μακριά φαίνεται πως οι Γερμανοί αποκαλύπτουν τα νέα σχεδία τους, ευελπιστώντας στην ανταπόκριση του κοινού. Η γερμανική εταιρεία νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα τον επόμενο χρόνο θα μας αποκαλύψει τους νέους 4κύλιδρους κινητήρες χωρητικότητας 2 λίτρων, καθώς και τους 6κύλιδρους χωρητικότητας 3 λίτρων.

Το αν μια BMW Series 5 μπορεί να έχει εμπορική επιτυχία με ένα τόσο μικρό σύνολο κινητήρα θα το δείξει ο χρόνος. Πάντως όπως όλα δείχνουν οι εταιρείες φαίνεται πως έχουν σκοπό να σταματήσουν τα τεράστια νούμερα των κυβικών, τα οποία βλέπαμε παλαιότερα συρρικνώνοντας τα κυβικά με σκοπό να αυξήσουν τις ιπποδυνάμεις.