Μια Stingray από την Callaway

ByXenofwntas

25/01/2014

Η νέα Callaway Corvette SC610, αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της καταπληκτικής δουλειάς που κάνουν οι μηχανικοί της αμερικάνικης εταιρείας εδώ και 25 χρόνια. Με ειδικότητα στις μετατροπές και την παραγωγής των highperformance Corvette, η Callaway δε θα μπορούσε να μην αγγίξει τη νέα Stingray (www.onlydriving.gr/corvette-stingray-z06).

Σχεδιασμένη στον υπολογιστή, η Callaway έδωσε στη δημοσιότητα την εικόνα της νέας SC610. Χαρακτηριστικό στην εξωτερική εμφάνιση είναι το μεγάλο άνοιγμα στο καπό από το οποίο φαίνεται ένα μεγάλο κομμάτι του κινητήρα. Η οροφή έχει φτιαχτεί από ανθρακονήματα, γεγονός που το βοηθά στη μείωση του βάρους, αλλά και στην αύξηση της ακαμψίας. Ένα ακόμα στοιχείο που πρόσθεσε η Callaway, είναι τα πλαϊνά μαρσπιέ.

Η εξωτερική εμφάνιση ωστόσο βελτιώνεται ακόμα περισσότερο με το αεροδυναμικό πακέτο που προσφέρεται ως εξτρά εξοπλισμός και θα διατίθεται στην Αμερική από την άνοιξη και μετά. Το νέο αυτό πακέτο περιλαμβάνει νέα στοιχεία όπως, εμπρός διαχύτη, πίσω αεροδυναμική πτέρυγα, μαρσπιέ που βοηθούν τη ροή αέρα στα φρένα, αλλά και γενικότερα το αμάξωμα το οποίο είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα, όπως και όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα που αναφέρθηκαν. Την εξωτερική εμφάνιση συμπληρώνουν οι νέες ζάντες αλουμινίου που συνδυάζονται με ελαστικά από την Michelin.

Μετά την παρουσίαση της Ζ06 από την Chevrolet στην έκθεση του Ντιτρόιτ (www.onlydriving.gr/corvette-z06), οι επιδόσεις της νέας Callaway ίσως να μην συναρπάσουν, ωστόσο η SC610 μπορεί να στοχεύσει περισσότερο την απλή Corvette Stingray με την οποία σίγουρα δεν υπάρχει σύγκριση. Η Callaway, εφοδίασε το νέο της δημιούργημα με τον κινητήρα LT1, ο οποίος συνδυάζεται με τον εξελιγμένο υπερσυμπιεστή διπλής περιστροφής, Eaton. Χάρη στην άριστη αναπνοή που προσφέρουν στον κινητήρα η υψηλής ροής εισαγωγές αέρα, η απόδοση φτάνει τους 610 ίππους στις 6.400 σ.α.λ. (15 λιγότερους από την Z06) και τα 75,3 κιλά μέγιστης ροπής στις 4.500 σ.α.λ. Οι επιδόσεις είναι και αυτές εκπληκτικές, αφού τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση επιτυγχάνονται σε μόλις 3,4”.

Η Callaway προωθεί τα μοντέλα της σε συγκεκριμένες αντιπροσωπείες της CallawayChevrolet, γεγονός που μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να δούμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο στους ελληνικούς δρόμους, ακόμα και αν κάποιος μπορεί να το αγοράσει και να το συντηρήσει.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας