Πριν λίγο καιρό στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου στο Λος Άντζελες η Aston Martin στο περίπτερό της είχε ένα μοντέλο που ξεχώριζε από τα άλλα. Πρόκειται για την Aston Martin Vanquish Volante Neiman Marcus Edition, ένα αυτοκίνητο λίγο διαφορετικό που κέντρισε το ενδιαφέρον περισσότερο από τις άλλες Aston Martin.

Τί διαφορετικό διαθέτει; Πρώτα απ’ όλα την έμπνευση από τη DB6 του 1969, ενώ όσες παρεμβάσεις έγιναν αφορούν στο αισθητικό κομμάτι του αυτοκινήτου. Για όσους δε θυμούνται η DB6 του ’69 ήταν αυτή που οδηγούσε ο πρίγκιπας Harry στη Μεγάλη Βρετανία στο γάμο του.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν είναι το αποκλειστικό μπλε χρώμα με τις ασημένιες ζάντες αλουμινίου 20” και τις μπλε δαγκάνες των φρένων, ενώ οι ασημένιες πινελιές συνεχίζουν να βρίσκονται και στο υπόλοιπο αμάξωμα. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα με τις μπλε ραφές, καθώς και η ξύλινη κονσόλα, με το λογότυπο “NM” (Neiman Edition).

Μηχανικά δεν υπάρχει καμία βελτίωση στον κινητήρα αφού παραμένει κάτω από το καπό ο V12 χωρητικότητας 6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 565 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4” και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 295 χλμ/ώρα.

Η Vanquish Volante Neiman Marcus Edition, θα διατεθεί μόλις σε 10 κομμάτια και αξίζει να σημειωθεί πως η πώλησή της θα γίνει μόνο στην αμερικάνικη αγορά.