Η θυγατρική της γερμανικής BMW, μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου MINI, αποκάλυψε πως oεπόμενος στόχος είναι το 5θυρο MINI για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου. Για πρώτη φορά αναμένεται να το δούμε στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη το Μάρτιο.

Το νέο 5θυρο μοντέλο θα είναι μακρύτερο από το 3θύρο φτάνοντας τα 3,82 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,5 μέτρα. Στο εξωτερικό μέρος, εκτός της πρόσθεσης των δυο επιπλέον θυρών, δεν αναμένεται να αλλάξει όπως επίσης και το εσωτερικό που θα είναι ίδιο με το 3θυρο μοντέλο.

new-mini-2Αυτό που φαίνεται ότι θα είναι διαφορετικό από το 3θυρο αμάξωμα θα είναι η γκάμα των κινητήρων. Αρχικά αναμένεται να είναι τρείς εκδόσεις τεχνολογίας Twin Power Turbo που θα τροφοδοτήσουν τα Cooper, CooperS και CooperD. Πρόκειται για τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ των 116 ίππων, τον 4κύλινδρο χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ των 192 ίππων και τον πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου, με τη μεγίστη ισχύ των 116 ίππων. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και προαιρετικά με το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.  

Αργότερα το 5θυρο MINI Cooper θα το δούμε και σε άλλες εκδόσεις, όμως αυτό που έχουν βάλει άμεσο σκοπό οι άνθρωποι της MINI είναι να μπουν στην παραγωγή τα νέα cabrio, Clubman, Countryman, Paceman και Traveller.