Μεγάλος νικητής στην Πορτογαλία ο Ogier

ByXenofwntas

07/04/2014

wrc-Ogier-Portugal-2014Ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς για το WRC ολοκληρώθηκε στην Πορτογαλία, με τον Sebastian Ogier να φτάνει άνετα στη νίκη με το Volkswagen Polo R WRC. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν συνάντησε κανένα απόλυτος πρόβλημα, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Mikko Hirvonen, κάνοντας έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του. Την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Mads Ostberg με το εργοστασιακό Citroen DS3 WRC, δείχνοντας πως παραμένει εξαιρετικός.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Andreas Mikkelsen με το Volkswagen Polo R WRC, ενώ την 6άδα συμπλήρωσαν ο Henning Solberg και ο Martin Prokop, οι οποίοι δεν ανήκουν σε κάποια μεγάλη εργοστασιακή ομάδα κερδίζοντας τις θετικές εντυπώσεις. Την πρώτη 10άδα ολοκλήρωσαν οι Thierry Neuville, Juho Hanninen, AlAttiyah, και Ketomaa με τους δύο πρώτους να δείχνουν πως η Hyundai αρχίζει και ανεβαίνει ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.

Ο έτερος οδηγός της Volkswagen Jari-Matti Latvala δεν κατάφερε να ακολουθήσει το νικητή, αφού στην τελευταία ημέρα του αγώνα εγκατέλειψε. Τέλος, για ακόμα μια φορά ο Robert Kubica απέδειξε πως στο WRC τίποτα δεν του πάει καλά, αφού εγκατέλειψε και μάλιστα κλείνοντας με το αυτοκίνητο του, το δρόμο σε μια από τις ειδικές διαδρομές. 

Αναλυτικά οι πρώτοι 10 του Ράλλυ Πορτογαλίας:


ΘΕΣΗ
ΠΛΗΡΩΜΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΧΡΟΝΟΣ
1.
Sebastien Ogier / Julien Ingrassia
Volkswagen Polo R WRC
3:33:20.4
2.
Mikko Hirvonen / Jarmo Lehtinen
Ford Fiesta RS WRC
+43.2
3.
Mads Ostberg / Jonas Andersson
Citroen DS3 WRC
+1:12.4
4.
Andreas Mikkelsen / Mikko Markkula
Volkswagen Polo R WRC
+4:50.5
5.
Henning Solberg / Ilka Minor
Ford Fiesta RS WRC
+5:10.2
6.
Martin Prokop / Jean Tomanek
Ford Fiesta RS WRC
+8:27.2
7.
Therry Neuville / Nicolas Glisoul
Hyundai i20 WRC
+8:32.3
8.
Juho Hanninen / Tomi Tuominen
Hyundai i20 WRC
+8:51.6
9.
Nasser Al-Attiyah /  Giovanni Bernacchini
Ford Fiesta RRC
+10:14.7
10.
Jari Ketomaa / Kaj Lindstrom
Ford Fiesta R5
+10:26.3