Πριν δυο μήνες περίπου είχαμε αποκαλύψει την έλευση του νέου 308 (www.onlydriving.gr/peugeot-308) και τώρα πλέον οι Γάλλοι ανοίγουν τα χαρτιά τους για το νέο 308 SW. Το station wagon έχει πολλές ομοιότητες με το 308 βασιζόμενο στην πλατφόρμα EMP2, αλλά φυσικά όπως αναμενόταν διαφέρει στο μήκος, αφού φτάνει τα 4,58 μέτρα, ενώ είναι 140 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του. Ο συνολικός χώρος αποσκευών φτάνει τα 610 λίτρα, ενώ αν τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν δημιουργείται ένας τεράστιος χώρος φόρτωσης. Στο εσωτερικό, η Peugeot δημιούργησε ένα μοντέρνο και κομψό περιβάλλον, παρέχοντας τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες του νέες οδηγικές απολαύσεις.

Μηχανικά διαθέτει τρία σύνολα κινητήρων δύο βενζίνης και ένα πετρελαίου. Πρόκειται για τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων με δύο παραλλαγές 110 και 130 ίππων και έναν πετρελαίου BlueHDi χωρητικότητας 1,6 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ των 120 ίππων. Η μέση κατανάλωση είναι 4 λίτρα/100χλμ και οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται μόλις σε 85 γρ/χλμ. Όλοι οι κινητήρες είναι τεχνολογίας Euro6.

Η πρώτη επίσημη παρουσία του αναμένεται να γίνει στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη τον ερχόμενο Μάρτιο και οι πρώτες πωλήσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά, με την παραγωγή να γίνεται στο εργοστάσιο της Sochaux στη Γαλλία.