Ιταλός νικητής στο Ιστορικό Ράλλυ Acropolis

ByXenofwntas

10/06/2014

Τη φετινή χρονιά μπορεί να μην είδαμε στο εθνικό μας ράλλυ, το Acropolis, τα αυτοκίνητα του WRC, μπορεί το ERC να μην είχε την αίγλη του WRC, αλλά σίγουρα το Ιστορικό Ράλλυ Acropolis ήταν το κάτι διαφορετικό που κράτησε τη σημαία της χώρας μας ψηλά. Αυτό το παραδέχτηκαν όλοι διαγωνιζόμενοι, αφού στάθηκαν στην άψογη διοργάνωση. Νικητές του 13ου Ιστορικού Ράλλυ Acropolis ήταν οι “Lucky”-Fabrizia Pons με μια Lancia 037. Ο κατά κόσμον Luigi Batistoli οδήγησε εξαιρετικά την ιταλίδα κυρία κερδίζοντας, τόσο το ασφάλτινο κομμάτι του αγώνα, όσο και το χωμάτινο.

Η δεύτερη θέση και πάλι ήταν ιταλική υπόθεση με το δίδυμο Enrico Brazzoli-Maurizio Barone και αυτοί με Lancia 037, οι οποίοι δεν άφησαν περιθώρια στου αντιπάλους τους για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Το βάθρο τον νικητών ολοκλήρωσε το πλήρωμα από την Αυστρία Karl Wagner-Gerda Zauner με Porsche 911 SC, αφήνοντας τέταρτους τους Ιταλούς Lucio da Zanche-Giulio Oberti με Porsche 911 Carrera RS σπάζοντας την ιταλική τριάδα από το βάθρο.

Όσον αφορά στα ελληνικά πληρώματα στην κατηγορία National νικητές ήταν  οι Αντώνης Γιοβάς-Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης, με Audi 80 GT. Το κακό ήταν πως λόγω των κανονισμών της FIA τέθηκαν εκτός τεχνικού ελέγχου λόγω ότι χρησιμοποίησαν παλαιότερης χρονολογίας ζώνες ασφαλείας, καθίσματα και κράνη. Στη δεύτερη θέση ήταν οι Δημήτρης Βαζάκας-Άρης Ιγγλέσης με Toyota Starlet και στην τρίτη οι Γιάννης Εδιπίδης-Γιάννης Γιώτης με Ford Escort.

Στην κατηγορία Regularity νικητές αναδείχτηκαν οι Γιάννης Κατσαούνης-Μαθιός Μανσόλας οδηγώντας μια Porsche 911 του 1965. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Δημήτρης Κουνέλης-Άγγελος Κουνέλης με BLMC Mini, ενώ την πρώτη τριάδα ολοκλήρωσαν οι Ιάσωνας Φωτόπουλος-Ανδρέας Περίδης με Alfa Romeo 2000 GT Veloce.

Έτσι μετά από το αγωνιστικό τριήμερο με πολύ δυνατές μάχες ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 13ο Ιστορικό Ράλλυ Acropolis. Η απονομή έγινε τη Δευτέρα στο λόφο του Φιλοπάππου, με τους νικητές να παραλαμβάνουν τα βραβεία τους, απολαμβάνοντας την κορυφή του ιερού βράχου της Ακρόπολης.