Μια νέα σειρά προϊόντων βασισμένη στην αρχιτεκτονική Scalable ετοιμάζει η Volvo για τα νέα οχήματά της. Η νέα αρχιτεκτονική επιτρέπει στην εταιρεία να ενισχύσει την ασφάλεια των μοντέλων αυξάνοντας παράλληλα τη δύναμη τους. Τι πετυχαίνει σημαίνουν όμως όλα αυτά;

Οι Σουηδοί ανέκαθεν στα μοντέλα τους έδιναν έμφαση στην ασφάλεια των επιβατών και τώρα σκοπεύουν μέχρι το 2020 να υπάρχουν τέτοιες τεχνολογίες στα αυτοκίνητα τους, προκειμένου να μην υπάρξουν ξανά χαμένες ζωές ή σοβαροί τραυματισμοί στο δρόμο από ένα Volvo.

“Διατηρούμε την αδιάλλακτη στάση μας να προσφέρουμε ανώτερη προστασία από συγκρούσεις. Η νέα αρχιτεκτονική ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω βελτιώσεις. 7% περισσότερη ασφάλεια θα υπάρχει στο νέο XC90 που είναι κατασκευασμένο από χάλυβα. Συνολικά θα υπάρξει παραπάνω από 40% βελτίωση στην ασφάλεια προσφέροντας μεγαλύτερη  αντοχή, χωρίς την προσθήκη βάρους.”, τόνισε ο Senior Manager της Volvo, Jan Ivarsson.

Η νέα αρχιτεκτονική περιλαμβάνει μια πρωτοποριακή νέα ηλεκτρική συσκευή η οποία ανεβάζει σημαντικά το επίπεδο νοημοσύνης του αυτοκινήτου. Η αρχιτεκτονική αυτή μπορεί να σχεδιαστεί ούτως ώστε να είναι εύκολο να προστεθούν προηγμένες λειτουργίες και να τεθούν γρήγορα σε εφαρμογή με έναν μικροεπεξεργαστή, αισθητήρες και κάμερες εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερη ασφάλεια. Η αρχιτεκτονική αυτή χωρίζεται σε τέσσερις τομείς τη δυναμική οχημάτων, την ασφάλεια, το αμάξωμα και την ψυχαγωγία.

Οι τεχνολογίες ασφαλείας όπως οι ζώνες ασφαλείας, το σύστημα για την προστασία του αυχένα και οι αερόσακοι συνεχώς ενισχύονται με αποτέλεσμα ο οδηγός και οι επιβάτες να είναι αυτοί που επωφελούνται μέσα από τις δοκιμές που έγιναν σε διάφορους τύπους συγκρούσεων δημιουργώντας μια ευφυή απορρόφηση της ενέργειας. Για παράδειγμα, η κίνηση προς τα πίσω ελέγχεται από ένα ραντάρ που χρησιμοποιείται για να ανιχνεύσει μια οπίσθια πρόσκρουση. Αυτό επιτρέπει οι ζώνες ασφαλείας να ενισχυθούν εκ των προτέρων, προκειμένου να κρατήσουν τους επιβάτες στη θέση τους.

Οι τεχνολογίες της κάμερας, συνδυάζονται με τα ραντάρ για να ανιχνεύουν περισσότερα αντικείμενα γύρω από το αυτοκίνητο και να προσφέρουν υποστήριξη σε υψηλότερες ταχύτητες. Επίσης ένα από τα νέα χαρακτηριστικά είναι η ανίχνευση και αυτόματη πέδηση για μεγάλα ζώα και πεζούς όταν η οδήγηση γίνεται στο σκοτάδι.

Η τεχνολογία ανοίγει μια πληθώρα από δυνατότητες, όπως η λήψη πληροφοριών τριβής του οδοστρώματος, οι εκ των προτέρων προειδοποιήσεις για να αποφευχθούν αρτηρίες που έχουν μεγάλη κίνηση και η εύρεση δωρεάν θέσεων στάθμευσης. Έτσι τα μελλοντικά Volvo ξεκινούν με το XC90 που θα διαθέτει κάποια από όλα αυτά τα συστήματα ασφάλειας, εξασφαλίζοντας άνετη και γρήγορη οδήγηση στους μελλοντικούς κατόχους της σουηδικής εταιρείας.