Η Skoda χτίζει το αυτοκίνητο των ονείρων σας

ByXenofwntas

21/04/2014

SKODA-CitiJet-1Η Skoda δεν είναι τυχαίο ότι υπολογίζει τη γνώμη του κόσμου, καθώς και των νέων για τα μελλοντικά της μοντέλα. Μάλιστα η τσέχικη εταιρεία διαθέτει επαγγελματική σχολή μηχανολόγων μηχανικών, προσφέροντας τριετή η τεταρτοετή φοίτηση με σκοπό την εξέλιξη των νέων μηχανικών της εταιρείας. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν οι Τσέχοι άκουσαν και είδαν το έργο 16 μαθητευομένων της σχολής τους και είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν τη νέα τους ιδέα.

Το τμήμα σχεδιασμού της Skoda μελέτησε το έργο των 14 ανδρών και δύο γυναικών και ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή του νέου Skoda CitiJet. Είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι της τσέχικης εταιρείας θα υλοποιήσουν την ιδέα των φοιτητών τους, με σκοπό να συνεχιστεί στο μέλλον, δημιουργώντας και άλλα τέτοια αυτοκίνητα.

Το Skoda CitiJet είναι ένα δυναμικά  σχεδιασμένο αυτοκίνητο πόλης με βάση το γνωστό μας Skoda Citigo. Το εξωτερικό ξεχωρίζει με τον εντυπωσιακό μεταλλικό χρωματισμό σε μπλε και άσπρο, διαθέτοντας σπορ ζάντες αλουμινίου 16”. Επίσης, υπάρχει μια χειροποίητη πίσω αεροτομή και μια ισχυρή εξάτμιση με δύο απολήξεις. 

SKODA-CitiJet-2Το εσωτερικό είναι βασισμένο στη σπορ έκδοση του Citigo SPORT και περιλαμβάνει δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι σε κόκκινο χρώμα, δερμάτινο χειρόφρενο, ενώ το ταμπλό δένει αρμονικά με το κόκκινο και το λευκό χρώμα. Επιπλέον προσφέρεται σύστημα ήχου με απόδοση 300 Watt, ενώ όλος ο LED εσωτερικός φωτισμός είναι σε μπλε χρώμα.

Μηχανικά θα τροφοδοτηθεί με τον MPI κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη απόδοση να φτάνει τους 75 ίππους. Το μόνο που δεν έχει γνωστό ακόμα είναι το πότε ακριβώς θα το δούμε στην παραγωγή.