Η SEAT γιορτάζει τα 30 χρόνια του Ibiza με νέο μοντέλο

ByXenofwntas

23/05/2014

seat-ibiza-cupster-5Πέρασαν 30 ολόκληρα χρόνια από τότε που είδαμε στο δρόμο να κυκλοφορεί το πρώτο SEAT Ibiza. Οι Ισπανοί αποφάσισαν να γιορτάσουν την επέτειο των 30 χρόνων του πιο δημοφιλούς μοντέλου τους, με την ύπαρξη ενός ιδιαίτερου SEAT Ibiza. Το Ibiza CUPSTER όπως ονομάζεται βασίζεται στο Ibiza CUPRA, διαθέτοντας όμως πρωτοποριακό σχεδιασμό, που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο Ibiza.

Μπορεί ακόμα τo CUPSTER να είναι σε πρωτότυπη μορφή, όμως οι Ισπανοί είναι σίγουροι πως θα βρεθεί στην παραγωγή, λόγω του σχεδιασμού και της εκρηκτικότητας που διαθέτει. Πρόκειται για ένα ανοιχτό μοντέλο, που όμως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις κλειστές εκδόσεις των Ibiza, διαθέτοντας ζάντες αλουμινίου 18”.

seat-ibiza-cupster-4Σύμφωνα με τους μηχανικούς της SEAT το CUPSTER θα τροφοδοτηθεί με το κινητήρα που τροφοδοτείτε και το Ibiza Cupra. Πρόκειται για τον κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 180 ίππους. Η κίνηση θα μεταδίδεται μέσω του DSG κιβωτίου του ομίλου της Volkswagen.

Ακόμα είναι πολύ νωρίς για γνωρίζουμε το πότε θα μπει στην παραγωγή, αλλά είναι σίγουρο πως ένα τέτοιο μοντέλο θα αλλάξει ριζικά το μέλλον των αυτοκινήτων της SEAT. Το αν θα πετύχει ή όχι δεν χρειάζεται να το σκεφτεί κανείς, αφού ένα σχετικά μικρό μοντέλο με γρήγορο κινητήρα, πάντα είχε απήχηση κυρίως στο νεανικό κοινό.