Μία από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές εταιρείες παραγωγής πολυτελών αυτοκινήτων παγκοσμίως είναι η RollsRoyce. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, που πλέον ανήκει στο Group της BMW. Εν έτει 2014 ωστόσο, η μεγαλύτερη αγορά για τη RollsRoyce δεν είναι άλλη από αυτή της Μέσης Ανατολής, όπου θα κυκλοφορήσει η νέα σειρά, η οποία ονομάζεται “1001 Nights Collection”.

Τα δύο πρώτα στάδια της νέας σειράς έχουν αποκτήσει ζωγραφισμένα στο χέρι αραβουργήματα στο εξωτερικό, ξύλινες επενδύσεις και εντυπωσιακά μοτίβα στο εσωτερικό, ενώ στα τελευταία στάδια προστίθενται κεντημένες λεπτομέρειες από ξύλο. Για τη δημιουργία όλων των παραπάνω απαιτήθηκαν πολλές ώρες εργασίας, αφού έχουν κατασκευαστεί με το χέρι.

Η RollsRoyce, έδωσε ένα δείγμα της νέας της σειράς μέσα από μία ψηφιακά διαμορφωμένη εικόνα μιας Ghost, η οποία έχει δεχτεί τις απαραίτητες αλλαγές, ώστε να ανήκει στις “1000 και 1 νύχτες”. Παρόλο που οι πληροφορίες για τη νέα αυτή σειρά δεν είναι πολλές, οι φήμες θέλουν τα μοντέλα της να προορίζονται για το Abu-Dhabi, Dubai, Κουβέιτ, Qatar και τη Σαουδική Αραβία, γεγονός που επιβεβαιώνεται και μέσα από τα 5 αραβικά μοτίβα που αναφέρονται στα συγκεκριμένα κράτη.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας