Η Qoros προχώρησε στο δεύτερο μοντέλο παραγωγής

ByXenofwntas

02/01/2014

Στα τελειώματα του περασμένου Νοεμβρίου είχαμε αναφερθεί σε μία νέα κινέζικη εταιρεία, την Qoros, η οποία έκανε το πρώτο της βήμα στην αυτοκινητοβιομηχανία με το Qoros 3 Sedan (www.onlydriving.gr/qoros-sedan). Η ίδια εταιρεία τώρα είναι έτοιμη να παρουσιάσει το δεύτερο μοντέλο της, δείχνοντας ότι μπορεί να μπει χωρίς φόβο και πάθος στον ανταγωνισμό.

Το δεύτερο μέλος της οικογένειας Qoros βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Qoros 3 Sedan, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης και της Σαγκάης μέσα στο 2013, ενώ το Σεπτέμβριο βαθμολογήθηκε από τον οργανισμό Euro NCAP με 5 αστέρια για την ασφάλεια του. Η Qoros σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα της σταθερά τα επόμενα χρόνια, με απώτερο σκοπό να προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά μοντέλων για όλες τις κατηγορίες της αυτοκίνησης.

Το νέο μοντέλο θα έχει αρκετά στοιχεία από το Qoros 3 Sedan, διατηρώντας τον κομψό σχεδιασμό και τις υψηλές προδιαγραφές. Τα πρώτα κομμάτια του αυτοκινήτου που αποκάλυψαν οι Κινέζοι είναι το εμπρός και το πίσω μέρος και αυτά χωρίς να έχουν όλες τις λεπτομέρειες. Πάντως φαίνεται ξεκάθαρα η μάσκα της Qoros και τα LED φωτιστικά σώματα τα οποία αποκαλύπτουν το μοντέρνο σχεδιασμό του αμαξώματος. Το εσωτερικό σχεδιάστηκε με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας και προσφέρει μια οθόνη αφής υψηλών προδιαγραφών 8”.

Μηχανικά ακόμα δεν υπάρχει κανέναν στοιχείο, αλλά φημολογείται πως θα υπάρχουν κινητήρες με μεγάλη οικονομία καυσίμου και μικρές εκπομπές ρύπων. Το νέο μοντέλο της Qoros θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη το Μάρτιο του 2014 και μέσα στην ίδια χρονιά θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του, αρχικά από την Κίνα και αργότερα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.