Η Lotus Esprit αποτελεί παρελθόν

ByXenofwntas

07/10/2014
Η Lotus Esprit αποτελεί παρελθόν

lotus esprit 1Όταν η Lotus Esprit πρωτοκυκλοφόρησε το 1976 ήταν ένα πρωτοποριακό sport car, το οποίο άφησε το στίγμα τους, κάνοντας τους περισσότερους να το θαυμάζουν Το 2004 σταμάτησε η παραγωγή της και πριν λίγο διάστημα οι Βρετανοί διατυμπάνιζαν πως μέσα στο επόμενο έτος θα κυκλοφορήσει η νέα Lotus Esprit κάνοντας ένα δυναμικό comeback.

Τελικά τα σχέδια των Βρετανών φαίνεται πως θα σταματήσουν, αφού οι υπεύθυνοι της Lotus όπως ανακοίνωσαν θα μειώσουν το ¼ των εργαζομένων της εταιρείας και θα επικεντρωθούν στις Elise, Exige και Evora, χωρίς μεγάλες αλλαγές. Σύμφωνα με το Jean – Marc Gales Γενικό Διευθυντή της Lotus η νέα Esprit δε θα βγει ποτέ στην παραγωγή, λόγω ότι αυτή τη στιγμή οικονομικά είναι ασύμφορη.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα φαίνεται πως η Lotus έχει χάσει την αίγλη που είχε. Το αν κάποια στιγμή αλλάξουν τα δεδομένα και η Lotus κάνει μια κίνηση που θα αλλάξει τα δεδομένα δε μπορούμε να το γνωρίζουμε, μπορούμε όμως να πούμε με σιγουριά πως η βρετανική φίρμα πλέον δεν υπολογίζεται στις αγορές, όπως κάποια χρόνια πριν.