Η Lexus αποκάλυψε το RC Coupe

ByXenofwntas

21/11/2013

Η Lexus έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου εντυπωσιακού RC Coupe στο οποίο είχαμε αναφερθεί πριν λίγες ημέρες (www.onlydriving.gr/lexus-rc), στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Τόκιο. Το RC ανοίγει το δρόμο της Lexus σε ένα ευρύτερο ακροατήριο, ενισχύοντας το συναισθηματικό προφίλ σε όσους έχουν το DNA της Lexus στο αίμα τους, μιας και αυτό έχει γίνει γνωστό για την ποιότητα, τη φινέτσα και την αξιοπιστία του.

Το RC Coupe είναι μέρος μιας επανάστασης στη Lexus, η οποία ξεκίνησε με το πολυτελές GS sedan μεσαίου μεγέθους και συνέχισε με το καινούργιο IS sport sedan. Το RC Coupe είναι ένα αυτόνομο μοντέλο 2 θυρών, βασισμένο στην πλατφόρμα του GS.Το RC ωστόσο διαφέρει σε όλες τις διαστάσεις από τις γραμμές του GS και του IS.

Το RC έχει καμπύλες γραμμές, έχοντας ενσωματώσει παράλληλα τη νέα χαμηλωμένη μάσκα που διευρύνεται ακόμα περισσότερο. Είναι το μοναδικό στη γκάμα της Lexus που είναι μεγαλύτερο από το IS sedan κατά 3 εκατοστά, το μεταξόνιο κατά 7,11 εκατοστά και χαμηλότερο κατά 3,5. Επίσης αυτό που τραβάει τα βλέμματα είναι και η σχεδίαση των προβολέων LED σε σχήμα L. Όσον αφορά στις ζάντες αλουμινίου υπάρχουν δύο επιλογές 18” και 19”.

Το επιθετικό στυλ του coupe θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις με τον κινητήρα 2,5 λίτρων με ενσωματωμένο το Lexus Hybrid Drive σύστημα και τον V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων που συνδυάζεται μαζί ένα 8τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων. Το νέο RC Coupe σύμφωνα με τους ανθρώπους της ιαπωνικής εταιρείας προγραμματίζεται να το δούμε στις αγορές μέσα στο 2014.