Η Hennessey γιορτάζει

ByXenofwntas

28/03/2014

hennessey-venom-gt-worlds-fastest-edition-1Πριν δύο εβδομάδες είχαμε αναφερθεί στο ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου (www.onlydriving.gr/hypercar-hennessey). Τώρα η αμερικάνικη Hennessey γιορτάζει αυτή την επιτυχία με μια ακόμα έκπληξη για τρεις και μόνο τυχερούς. Ποια είναι αυτή; Το επετειακό Hennessey Venom GT με την ονομασία  World’s Fastest Edition, το οποίο θα ολοκληρώσει την επιτυχία των Αμερικάνων. Δυστυχώς θα κυκλοφορήσουν μόνο τρία και αυτός είναι και ο λόγος που αναφέραμε ότι θα είναι μόλις τρεις οι τυχεροί που θα το χαρούν.

Εξωτερικά η μόνη αλλαγή που θα υποστεί θα είναι στο χρωματισμό, αφού το αμάξωμα θα είναι λευκό με διακοσμητικές κόκκινες και μπλε λωρίδες κατά μήκος του. Καμία άλλη αλλαγή δεν θα υπάρξει ούτε στον εξωτερικό σχεδιασμό, αλλά ούτε και στον εσωτερικό διάκοσμο.

Μηχανικά θα παραμείνει και εδώ απείραχτο, αφού άλλωστε δεν υπάρχει κανένας λόγος βελτίωσης στο ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου. Κάτω από το καπό παραμένει ο κορυφαίος V8 κινητήρας χωρητικότητας 7 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1244  ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 156,9 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται μόλις σε 2,7”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 445 χλμ/ώρα.

Φυσικά εννοείται πως δε θα υπάρξει καμία αλλαγή και στην τιμολογιακή πολιτική, αφού τα επετειακά Hennessey Venom GT World’s Fastest Edition κοστίζουν όσο και τα Venom GT, φτάνοντας τα 904.000€. Όπως προαναφέραμε θα υπάρξουν μόλις 3 μοντέλα παραγωγής, όποτε όποιος θελήσει να το αποκτήσει θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.