Μετά το Opel Astra OPC, η Opel επιβεβαίωσε πως θα υπάρξει μια πιο γρήγορη έκδοση υπό τη σκέπη της Vauxhall με την ονομασία Astra VXR Extreme. Το νέο μοντέλο αναμένεται να είναι πιο γρήγορο και πιο ισχυρό από τη γρήγορη έκδοση του OPC. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο μοντέλο θα διαφέρει σε αρκετά σημεία από το OPC, φέρνοντας περισσότερο σε αυτοκίνητο πίστας, παρά αυτοκινητόδρομου. 

Οι άνθρωποι της Opel φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν αναβαθμίσει το μοντέλο τους, προκειμένου να αντέχει σε μεγαλύτερες πιέσεις. Έτσι λοιπόν οι αλλαγές αφορούν στις αεροδυναμικές αναβαθμίσεις, στη μεγάλη σταθερή πίσω αεροτομή, στους νέους προφυλακτήρες, στο καπό και τις πόρτες από ανθρακονήματα, καθώς και στην τετραπλή απόληξη της εξάτμισης σε σύγκριση με τη διπλή του OPC. Επιπλέον έγινε ειδική παραγγελία για τις ζάντες και τα ελαστικά του αμαξώματος. Από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής καταλαβαίνουμε ότι η Opel αποφάσισε να μειώσει το βάρος για να βελτιωθούν οι επιδόσεις, είτε στην τελική ταχύτητα, είτε στο 0-100. 

Μηχανικά οι Γερμανοί κρατούν καλά κλειστά τα χαρτιά τους, παρ’ ότι γνωρίζουμε ότι το OPC τροφοδοτείται από τον turbo κινητήρα άμεσου ψεκασμού, χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 276 ίππους, πιθανολογούμε ότι το Astra VXR Extreme θα ξεπεράσει τους 300. Το 0-100 σαφέστατα από τις ενδείξεις που έχουμε θα είναι μικρότερο από τα 5,9” που χρειάζεται το OPC για να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Ανάλογη θα είναι και η τελική ταχύτητα, όπου αναμένεται να φτάσει τα 300 χλμ/ώρα. 

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία, τα επίσημα αποκαλυπτήρια του θα γίνουν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο και βάσει των δηλώσεων των Γερμανών, το Vauxhall Astra VXR Extreme αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για μελλοντικά μοντέλα, περιορισμένης παραγωγής. Τέλος, η τιμολογιακή πολιτική του μοντέλου δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 35.000€ που κοστολογείται το OPC στη Μεγάλη Βρετανία.