Η Dodge γιορτάζει τα 100 χρόνια ιστορίας με επετειακές εκδόσεις

ByXenofwntas

18/03/2014

Dodge-Challenger-100th-Anniversary-Special-Edition-1Η αμερικάνικη Dodge κλείνει 100 χρόνια ζωής και γιορτάζει με δύο ειδικές εκδόσεις των μοντέλων Charger και Challenger. Ίσως τα δύο μοντέλα να είναι τα πιο όμορφα εμφανισιακά για τους Αμερικάνους, αλλά οι διαφορές που έχουν με τα άλλα είναι αυτές που καταγράφουν την προσωπικότητα τους. Παρά την ειδική έκδοση, τα δύο μοντέλα κρατούν την κλασσική γραμμή τους με τα παραδοσιακά στοιχεία που τα χαρακτηρίζουν, προστέθηκε ωστόσο η πολυτέλεια και η τεχνολογία, μη μπορώντας να μείνουν πίσω τεχνολογικά. Και τα δύο είναι ιδιαίτερα χρωματισμένα με το High Octane Red Pearl Coat χρώμα, καθώς και με ζάντες αλουμινίου 20”. Φυσικά θα υπάρχει εξωτερικά το λογότυπο της Dodge για τα 100 χρόνια ιστορίας.

Μηχανικά και τα δύο τροφοδοτούνται με το V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους για το Charger και τους 305 για το Challenger. Φυσικά υπάρχει και ο ισχυρός V8 HEMI κινητήρας χωρητικότητας 5,7 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ των 370 και 375 ίππων αντίστοιχα. Και στα δύο μοντέλα η διαδικασία του 0-100 γίνεται σε λιγότερο από 6”. Όσον αφορά στα κιβώτια ταχυτήτων στο Challenger γίνεται επιλογή, είτε 6τάχυτου μηχανικού, είτε 5τάχυτου αυτόματου, ενώ στο Charger η κίνηση δίνεται μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Dodge-Charger-100th-Anniversary-Special-Edition-3Τα Charger και Challenger είναι τα δύο επετειακά μοντέλα για τα 100 χρόνια ιστορίας της Dodge και αναμένεται να κυκλοφορήσουν μόνο στην αμερικάνικη αγορά. Παρ’ όλα αυτά, αν κάποιος το θελήσει και πληρώσει τη μεταφορά και το κόστος του αυτοκινήτου, η Dodge είναι διατεθειμένη να το στείλει στον παραλήπτη όπου κι αν είναι αυτός.