Η γαλλική εταιρεία φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει από την ελληνική έκθεση. Μάλιστα θα κάνει αισθητή την παρουσία της στο ελληνικό κοινό με δύο νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα θα δούμε το DS5 και το C4 Picasso.

Το DS5 διαθέτει μια μεγάλη γκάμα κινητήρων για να ικανοποιήσει κάθε αγοραστικό κοινό. Την αρχή κάνει ο πετρελαιοκινητήρας eHDi χωρητικότητας 1,6 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 115 ίππους. Παράλληλα θα υπάρχει και υβριδική έκδοση Hybrid 4 με πετρελαιοκινητήρα με την ισχύ να φτάνει τους 200 ίππους και τις εκπομπές ρύπων μόλις τα 88 γρ/χλμ.

Το C4 Picasso έχει αλλάξει ριζικά ως μοντέλο από αυτό που γνωρίζαμε από παλιά, προσπαθώντας να ικανοποιήσει τον κάθε απαιτητικό οικογενειάρχη. Με τις διαστάσεις να είναι 4,43 μέτρα, 1,83 πλάτος και 1,61 ύψος καθώς και με τα 537 λίτρα του χώρου αποσκευών είναι αισθητά μεγαλύτερό από το προκάτοχο του.

Στο εσωτερικό του θα βρούμε την ψηφιακή οθόνη των ενδείξεων στο ταμπλό μεγέθους 12” και την οθόνη αφής 7”. Επίσης στο βοηθητικό εξοπλισμό για τον οδηγό παρέχονται, σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος, cruise control, λειτουργία αυτόματων προβολέων, σύστημα επίβλεψης της τυφλής γωνίας και ηλεκτρική πόρτα αποσκευών. 

Από μηχανικής πλευράς και το C4 Picasso όπως και το DS5 διαθέτει αρκετές επιλογές με πρώτη τον πετρελαιοκινητήρα eHDi του 1,6 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ των 90 ίππων. Η μέση κατανάλωση είναι 3,8 λίτρα/100 χλμ και οι εκπομπές ρύπων δεν ξεπερνούν τα 98 γρ/χλμ. Περισσότερες λεπτομέρειές από την έκθεση Athens Motor Show.