Η BMW πηγαίνει στη Βραζιλία

ByXenofwntas

19/12/2013

Αν κάποιος κολλήσει στον τίτλο του θέματος μπορεί να νομίζει πως η γερμανική εταιρεία θα ταξιδέψει στην Βραζιλία για το ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και όμως δεν είναι έτσι αφού η BMW θα εγκατασταθεί για τα καλά στη Βραζιλία με καινούργιο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων. Το πρώτο εργοστάσιο της BMW στη Νότια Αμερική θα κατασκευαστεί στο Araquari, της Santa Catarina.

Η έναρξη των εργασιών στο νέο εργοστάσιο έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2014. Η υποδομή παραγωγής πρόκειται να περιλαμβάνει εγκατάσταση συναρμολόγησης και βαφείο. Η BMW Group επιδιώκει την ισορροπημένη ανάπτυξη σε όλες τις αγορές και σε όλες τις ηπείρους. Ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κορέα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Με την προσθήκη ενός νέου εργοστασίου στη Βραζιλία, η BMW Group με την περαιτέρω επέκταση του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής, περιλαμβάνει 29 εργοστάσια σε 13 χώρες σε τέσσερις ηπείρους.

Το νέο εργοστάσιο θα προσφέρει 1.300 θέσεις εργασίας και θα κατασκευάζονται η BMW Σειρά 1 το 5θυρο μοντέλο, BMW Σειρά 3 Sedan, BMW X1 και X3 καθώς και το MINI Countryman.