Η Saleen είναι γνωστή για τα ταχύτητα Super Cars που παράγει, καθώς και για τις επεμβάσεις, τόσο στις επιδόσεις, όσο και στην εμφάνιση μερικών “iconic” μοντέλων, όπως είναι η Camaro, το Challenger, αλλά και η Mustang. Με την πιο γνωστή δημιουργία της εταιρείας να είναι η S7, η οποία σταμάτησε να παράγεται το 2004 και τα υπόλοιπα μοντέλα που βγήκαν από το εργοστάσιό της να είναι American Muscle αυτοκίνητα, όλοι περίμεναν το επόμενο να είναι ένα ταχύτατο και “αχόρταγο” Super Car και στο οποίο θα υπάρχει η επωνυμία της εταιρίας.

Ο Steve Mark Saleen, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, αποφάσισε να κάνει μία στροφή και θα δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο με πάρα πολλούς ίππους. Θα είναι αμερικάνικο, προκειμένου να μπορεί να χαρακτηριστεί American Muscle Car, ενώ δε θα καίει ούτε λίτρο. Για μία ακόμα φορά η Tesla βρίσκεται στο προσκήνιο, μιας και η Saleen πρόκειται να συνεργαστεί με την αμερικάνικη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με σκοπό τη μετατροπή ενός Tesla Model S, σε ένα ακόμη ταχύτερο ηλεκτρικό Super Car με την υπογραφή της Saleen.

Πληροφορίες για το νέο project δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Αυτό σημαίνει πως παρόλο που η Saleen υποσχέθηκε ακόμη μεγαλύτερη ιπποδύναμη, δε μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο πάνω από τους ήδη υπάρχοντες 416 ίππους μπορεί να αποδώσει το Saleen Tesla Model S. Άγνωστη παραμένει και η ημερομηνία ολοκλήρωσης του νέου μοντέλου. Ωστόσο, ο Steve Saleen, δήλωσε πως εμφανισιακά, το Model S θα εφοδιαστεί με ένα ολοκαίνουργιο σχεδιαστικό πακέτο που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από την Saleen, γεγονός που υπόσχεται αλλαγές, ενώ αφήνει προς το παρόν στη φαντασία μας τις μεγάλες επιδόσεις του.

Στην επίσημη συνέντευξη τύπου, ο Steve Saleen, δήλωσε πως η εταιρεία του θέλει να επεκτείνει την παρουσία της στον κόσμο της αυτοκίνησης και ύστερα από τα μοντέλα που έχει παράξει αποφάσισε να ασχοληθεί και με τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Επίσης, ανέφερε πως οι αξίες της Saleen δε διαφέρουν από αυτές της Tesla, αφού και οι δύο εταιρίες ενδιαφέρονται για το τρίπτυχο δύναμη, στυλ, επιδόσεις.

Εμείς αναμένουμε ενθουσιασμένοι να δούμε το νέο επίτευγμα της Saleen το οποίο θα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα, όχι μόνο στις δύο εταιρείες, αλλά και στην αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας