Η πέμπτη έκδοση των ειδικών Bugatti Veyron

ByXenofwntas

01/06/2014

bugatti-veyron-fifth-edition-1Η γαλλική Bugatti κατά καιρούς παρουσιάζει μια διαφορετική έκδοση για τα μοντέλο της Veyron, όπου κάθε μια από αυτές κυκλοφορεί μόλις σε τρία κομμάτια. Αυτή τη φορά παρουσιάστηκε η πέμπτη από τις 6 εκδόσεις που θα δούμε συνολικά. Η Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Black Bess, όπως ονομάζεται, είναι το μοντέλο το οποίο το είδαμε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο.

Η έμπνευση για τη δημιουργία της Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Black Bess  προήλθε από την κατασκευή της Bugatti Type 18 του 1912. Κάτω από το καπό της τότε Bugatti κρυβόταν ο 4κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 100 ίππους. Εξωτερικά ήταν σε μαύρο χρώμα με πινελιές χρυσού, οι οποίες πρόσφεραν την απόλυτη πολυτέλεια εκείνη την εποχή.

bugatti-veyron-fifth-edition-2Ο σχεδιασμός της νέας Bugatti έγινε από υλικά υψηλής ποιότητας, τόσο για το εξωτερικό, όσο και για το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Εξωτερικά η κατασκευή έγινε εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, με το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί και να συμπληρώνεται από πινελιές χρυσού 24 καρατίων στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το μπεζ με το κόκκινο χρώμα, το όποιο βρίσκεται στις ζώνες ασφαλείας και στο τιμόνι.

Όπως συμβαίνει με όλες τις Veyron έτσι και η Black Bees τροφοδοτείται από τον W16 κινητήρα χωρητικότητας 8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.200 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 150,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται μόλις σε 2,6”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 408 χλμ/ώρα.

bugatti-veyron-fifth-edition-4Η Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Black Bess είναι ήδη διαθέσιμη με την τιμή της να αγγίζει τα 2.150.000€. Αν το σκέφτεστε καλό θα είναι να μείνετε μόνο στη σκέψη, αφού ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι αδύνατο να κυκλοφορήσει στη χώρα μας πρώτον λόγω της ακριβής τιμής, δεύτερον λόγω της υψηλής φορολογίας και τρίτον σκεφτείτε σε αυτούς τους “υπέροχους” ελληνικούς δρόμους το πόσο άβολα θα νιώθει.