Η νέα Corvette Z06

ByXenofwntas

19/01/2014

Ύστερα από αρκετές διαρροές φωτογραφιών, αλλά και πληροφοριών από διάφορα μέσα αλλά και από την επίσημη ιστοσελίδα της Chevrolet, η νέα Corvette Z06 παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση NAIAS στο Ντιτρόιτ.

Με νέο αεροδυναμικό πακέτο στον εξοπλισμό της, η Z06 εφοδιάζεται με εμπρός διαχύτη φτιαγμένο από ανθρακονήματα, πτερύγια που θυμίζουν μαχητικό αεροσκάφος και μεγαλύτερη πίσω αεροτομή. Η Chevrolet έχει προσθέσει ένα έξτρα πακέτο στις επιλογές των αγοραστών, με το οποίο η Z06 δανείζεται στοιχεία της Z07, όπως τα μεγαλύτερα πτερύγια στο διαχύτη, τα ελαστικά  Michelin Pilot Super Sport Cup, carbon κεραμικά φρένα, αλλά και το ανοιχτό ενδιάμεσο τμήμα στην πίσω αεροτομή. Με τη χρήση των παραπάνω αεροδυναμικών βοηθημάτων, η νέα Z06 θα είναι το αυτοκίνητο της GM που παράγει την μεγαλύτερη κάθετη δύναμη.

Αυτό που όλοι περιμέναμε βέβαια σχετικά με την νέα Corvette είναι ο κινητήρας που θα χρησιμοποιηθεί. Ο νέος LT4 V8 χωρητικότητας 6,2 λίτρων, ο οποίος εφοδιάστηκε με έναν υπερσυμπιεστή Eaton 1,7 λίτρων, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει (http://onlydriving.gr/wordpress/corvette-stingray-z06) θα αποδίδει 625 ίππους και 86,4 κιλά ροπής.

Τα κιβώτια ταχυτήτων με τα οποία συνδυάζεται ο συγκεκριμένος κινητήρας, είναι ένα χειροκίνητο 7 σχέσεων και το νέο αυτόματο 8 σχέσεων. Το τελευταίο διαθέτει 4 σετ σχέσεων και 5 συμπλέκτες, ενώ έχει το ίδιο μέγεθος με το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων που χρησιμοποιούταν από την Stingray. Ωστόσο ζυγίζει 4 κιλά λιγότερα και είναι κατά 5% πιο αποδοτικό χάρη στα υλικά περιορισμένων τριβών που χρησιμοποιήθηκαν.

Για την επαφή με το έδαφος, η Chevrolet επέλεξε ελαστικά  285/30 για να “ντύσουν” τις εμπρός ζάντες 19” ενώ για τις πίσω, μεγέθους 20”, τα ελαστικά έχουν διαστάσεις  335/25. Τέλος, η Chevrolet δημιούργησε την πρώτη Corvette Z06 με αφαιρούμενη οροφή, η οποία φτιάχτηκε από ανθρακονήματα. Το γεγονός αυτό βοήθησε την αύξηση της δομικής ακαμψίας κατά 60%, ενώ όταν η οροφή αφαιρεθεί, το συγκεκριμένο νούμερο ισούται με 20%.

Ας κάνουμε υπομονή έως τις αρχές του 2015, όταν θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις, ώστε να δούμε και την αξιολόγηση της Z06, καθώς και τις επιδόσεις της στο δρόμο.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας