Το νέο μοντέλο της γερμανικής BMW, το X3 ενισχύει τη θέση του στην κατηγορία των SUV, με το μοναδικό συνδυασμό του στυλ, της δυναμικής οδήγησης, της πρακτικότητας και της αποτελεσματικότητας. Η νέα BMW X3 διαθέτει νέους προφυλακτήρες, νέα LED φωτιστικά σώματα, καθώς και μια γκάμα τεσσάρων νέων χρωμάτων μέσα από την οποία μπορεί να επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής. Ο χώρος αποσκευών συνολικά προσφέρει 550 λίτρα, ενώ εάν πέσουν τα πίσω καθίσματα, ο συνολικός διαθέσιμος χώρος ανέρχεται στα 1.600 λίτρα. 

Στο εσωτερικό επιλέχτηκαν φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, με τις πινελιές χρωμίου να δίνουν μια άλλη αίσθηση. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το ταμπλό με τη ξύλινη επένδυση, το οποίο συνδυάζεται με τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων, που πλέον προσφέρονται στο βασικό εξοπλισμό. Επιπλέον των προαναφερθέντων διατίθενται διζωνικός κλιματισμός, cruise control, PDC, δορυφορικό ραδιόφωνο, Start & Stop, αισθητήρες βροχής και φώτων, Bluetooth, USB και ζάντες αλουμινίου 17”. Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και η αυτόματη πόρτα του χώρου αποσκευών. 

Πέραν όμως των απλών εκδόσεων της BMW X3, για όσους αναζητούν το κάτι παραπάνω, υπάρχει και η παραλλαγή της BMW X3 M Sport, η οποία προσφέρει sport δερμάτινα καθίσματα, sportδερμάτινο τιμόνι, sportανάρτηση, προβολείς xenon, φιμέ παράθυρα και ζάντες αλουμινίου 19 ή 20”. 

Εκτός από το γεγονός ότι έχουν προστεθεί περισσότερα στοιχεία στο βασικό εξοπλισμό έχει εξελιχθεί και η ασφάλεια με τα τελευταίας γενιάς συστήματα που περιλαμβάνουν την ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης, το optimum shift indicator, το σύστημα αλλαγής λωρίδας και την προστασία πεζών. Μεγάλη βοήθεια στα πλαίσια των συστημάτων ασφαλείας προσφέρει και η κάμερα 360ο κατά το παρκάρισμα ή τους ελιγμούς, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα σύγκρουσης.  

Το connected Drive, το οποίο ρυθμίζει τη διασύνδεση του αυτοκινήτου με τον έξω κόσμο είναι ένα επιπλέον σύστημα που κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού. Στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται μια οθόνη αφής, μέσω της οποίας λειτουργεί το connected Drive, προσφέροντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου, την κίνηση στους δρόμους, καθώς και φυσικά το σύστημα πλοήγησης. Με το connected Drive γίνεται εύκολη και η σύνδεση του smartphone, χωρίς πλέον ο οδηγός να αποσπά την προσοχή του από το δρόμο προκειμένου να κάνει χρήση του τηλεφώνου.  

Αυτό που κάνει πιο ελκυστική τη νέα BMW X3 είναι οι πετρελαιοκινητήρες Twin Power turbo νέας γενιάς της γερμανικής εταιρείας που επιτυγχάνουν την οικονομία καυσίμου και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων, αυξάνοντας παράλληλα τις επιδόσεις. Τη βασική έκδοση θα αποτελέσει η BMW X3 sDrive18d με τη μέγιστη ισχύ των 150 ίππων και τη μέγιστη ροπή των 36,3 κιλών. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 5 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 131 γρ/χλμ, με την τελική ταχύτητα να σταματά στα 195 χλμ/ώρα. Η επόμενη επιλογή είναι η xDrive 20d, με τη μέγιστη ισχύ των 190 ίππων και τη μέγιστη ροπή των 40,3 κιλών. Το 0-100 γίνεται σε 8,1”, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 210 χλμ/ώρα, τη μέση κατανάλωση είναι 5,4 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 143 γρ/χλμ. 

Η επόμενη έκδοση είναι η xDrive 30d με τον 6κύλινδρο turbo diesel κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 258 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 56,3 κιλά. Το 0-100 γίνεται σε 5,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ/ώρα, η μέση κατανάλωση είναι 5,9 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 156 γρ/χλμ. Η ναυαρχίδα στο στόλο της X3 είναι η xDrive 35d, με τη μέγιστη ισχύ των 313 ίππων και τη μέγιστη ροπή των 63,3 κιλών. Το 0-100 επιτυγχάνεται μόλις σε 5,3”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση είναι 6 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 157 γρ/χλμ. Ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα διατίθενται και τα κιβώτια ταχυτήτων, λειτουργώντας είτε με το 6τάχυτο μηχανικό, είτε με το αυτόματο 8 σχέσεων, ενώ όλοι οι κινητήρες τηρούν τα πρότυπα τεχνολογίας Euro6. Προαιρετικά προσφέρεται και το 8τάχυτο Sport αυτόματο κιβώτιο με paddle shift στο τιμόνι. 

Εν κατακλείδι, η νέα BMW X3 αποτελεί ένα αυτοκίνητο με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, προσφέροντας παράλληλα τις επιδόσεις που αναζητά ένας γρήγορος οδηγός. Τα νέα μοντέλα θα βρίσκονται στις ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του καλοκαιριού, με τις τιμές στη Μεγάλη Βρετανία να ξεκινούν από 37.800€. Στην ελληνική αγορά αναμένονται το φθινόπωρο του 2014, με τις τιμές να ξεκινούν περίπου από τα 40.000€.