Η μελλοντική Jaguar XE

ByXenofwntas

11/03/2014

jaguar-1Η βρετανική εταιρεία στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, η οποία θα έχει ανοιχτές τις πύλες της στο κοινό μέχρι τις 16 Μαρτίου, μετά την αποκάλυψη του οικογενειακού station wagon μοντέλου της (www.onlydriving.gr/station-wagon-jaguar), ανακοίνωσε επίσημα τη μελλοντική ύπαρξη ενός premium sport sedan μοντέλου, με το όνομα XE. Όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της JaguarLand Rover Dr. Ralf Speth, θα υπάρξει ένα νέο μοντέλο με σχετικά μικρό βάρος χαμηλής τριβής, με οικονομικούς κινητήρες, τόσο βενζίνης, όσο και πετρελαίου, καθώς και με χαμηλές εκπομπές ρύπων. 

Το XE θα είναι το πρώτο μοντέλο των Βρετανών στο οποίο θα γίνεται εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, προσφέροντάς του πιο χαμηλό βάρος και μεγαλύτερη ακαμψία, δίνοντας παράλληλα αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα και υψηλές αποδόσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νέοι κινητήρες αναμένεται να είναι ισχυρότεροι, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 300 χλμ/ώρα, ενώ παράλληλα οι εκπομπές ρύπων δε θα υπερβαίνουν τα 100 γρ/χλμ. 

Η κίνηση θα μεταδίδεται είτε στους πίσω, είτε και στους τέσσερις τροχούς μέσω των νέων κιβωτίων ταχυτήτων της Jaguar. Μπορεί το νέο μοντέλο να μη μας έχει αποκαλύψει τα χαρακτηριστικά του, αλλά για να κυκλοφορεί στους δρόμους έστω και στο τέλος του 2015, σίγουρα ο σχεδιαστής και οι μηχανικοί του βρίσκονται κοντά στο να ολοκληρώσουν την κατασκευή.